Iivo Niskanen menetti useita sijoja tähän tilanteeseen – ”Se meni vain lumesta läpi” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Tähän tilanteeseen Iivo Niskanen menetti useita sijoja – ”Se meni vain lumesta läpi”

Iivo Niskasen mainio alku vaihtui vaikeaan loppuun. Jyrkin nousu yhdellä sauvalla oli liikaa.

Iivo Niskasella ei ollut paras päivä, ja lisäksi sijoitus tippui useita pykäliä sauvan katkeamisen vuoksi.­

3.3. 17:24

Iivo Niskanen oli keskiviikon suurin suomalaisyllättäjä Oberstdorfin MM-kisoissa. Sille, että hän ei olisi 15 kilometrin (v) väliaikalähdön paras suomalainen, olisi nimittäin tarjottu ennen kilpailua erittäin suurta vedonlyöntikerrointa.

Niskanen suunnitteli jo viime treenikaudella, että vuosikausien kovan luisteluhiihdon opettelu- ja harjoitteluprojektin yksi ulosmittaus tapahtuisi 3. maaliskuuta 2021 Oberstdorfissa.

Kahdeksaan kilometriin Niskanen etenikin raskaissa oloissa kerkeästi: mitali meni siinä vaiheessa kuuden sekunnin, kärki 14 sekunnin päässä.

– Siinä kohtaa hiihto oli rentoa ja hyväntuntuista, eikä se muuten niin hyvin olisi kulkenutkaan.

Tasan kaksi kilometriä myöhemmin samat numerot kuuluivat 19 ja 34.

Vaikka väsymys iski mitalin kannalta täysin ratkaisevasti, Niskanen roikkui edelleen kiinni aivan säällisessä sijoituksessa 10:n joukossa. Tälle skenaariolle tuli viimeisellä kierroksella tyly loppu, kun sauva katkesi.

– Se meni jyrkimpään ylämäkeen. Sitä kun yhdellä kepillä väänsi, niin puraisi pakaraan ihan mukavasti. Ei sieltä enää ihan lennokkaimpaan loppukiriin lähdetty, Niskanen muotoili.

Kansainvälisen hiihtoliiton ajanottodata kertookin, että 11,8–12,9 kilometrin välillä eroa kärkeen repesi peräti 24 sekuntia lisää.

– Semmoinen kahdeksan sijaa todennäköisesti, laskeskeli Niskanen.

Hän ei kookkaana hiihtäjänä millään lailla hyötynyt myöskään siitä, että lähtöpaikka suolaamattomalle, pehmeälle ja sohjoiselle radalle osui sijoitettujen hiihtäjien ryhmän loppupäähän, viimeistä edelliseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?