Koronavirus leviää MM-hiihdoissa – Italian joukkue lähtee kisoista heti kotiin - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Koronavirus leviää MM-hiihdoissa – Italian joukkue lähtee kisoista heti kotiin

Italian joukkueessa on todettu useita koronavirustapauksia.

Italian MM-joukkue on lähdössä Oberstdorfista. Italian Federico Pellegrino (oik.) kilpaili sprinttikisassa Joni Mäkeä vastaan.­

3.3. 12:54

Italian maajoukkue matkustaa välittömästi kotiin Oberstdorfin MM-hiihdoista. Vetäytymisen syynä on joukkueen keskuudessa todetut koronavirustartunnat, Italian hiihtoliitto on tiedottanut.

Liiton tiedotteen mukaan koronatartuntoja on todettu joukkueen johtohenkilöiden ja teknisen tiimin keskuudessa.

Yksikään hiihtäjä ei kuitenkaan ole antanut positiivista koronatestiä, Italian joukkueen tiedottaja Andrea Facchinetti vahvisti SVT:lle. Koko joukkue matkustaa silti varotoimenpiteenä takaisin kotiin turvatakseen urheilijoiden ja taustajoukkojen terveyden sekä estääkseen mahdolliset jatkotartunnat.

Näin ollen italialaishiihtäjät eivät starttaa kello 14.15 alkavaan miesten 15 kilometrin (v) väliaikalähtökisaan. Kilpailuun oli ilmoittautunut neljä italialaista: Stefano Gardener, Giandomenico Salvadori, Davide Graz ja Mirco Bertolina.

Italia ei osallistu myöskään torstaina ja perjantaina käytäviin maastohiihdon viestikilpailuihin.

Koronatartuntoja on todettu Obersdorfissa muillakin kuin Italian joukkueen jäsenillä, vaikka turvatoimet ovat olleet tiukat.

Ainakin sovenialainen mäkivalmentaja Zoran Zupancic ja Norjan mitalisuosikki Halvor Egner Granerud ovat antaneet positiiviset koronatestinäytteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?