Riitta-Liisa Roponen, 42, voitti Heidin Wengin – norjalaiset järkyttyivät - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Riitta-Liisa Roposen, 42, hiihto ällistytti norjalaisia – tähti­hiihtäjältä tivattiin vastausta tylyyn kysymykseen

Heidi Weng ei yltänyt vapaan kympillä parhaimpaansa. Roposella kulki paremmin.

Riitta-Liisa Roponen (vas.) voitti tiistaina Heidi Wengin (oik.), ja se aiheutti polemiikkia Norjassa.­

2.3. 19:29

Hiihtokuningatar Therese Johaug otti 10 kilometrin (v) kilpailussa uransa 12:nnen MM-kullan tylyn näytöksen jälkeen. Hän kukisti kakkoseksi hiihtäneen Frida Karlssonin lähes minuutilla.

Muut norjalaisnaiset eivät kolkutelleet kärkisijoja: Ragnhild Haga oli 7:s, Helene Marie Fossesholm 8:s, Heidi Weng 15:s ja Tiril Udnes Weng vasta 19:s.

Nelinkertainen maailmanmestari ja maailmancupin kokonaiskilpailun kerran voittanut Heidi Weng joutui norjalaismedian hampaisiin kilpailun jälkeen. Dagbladet tiedusteli Wengiltä, miltä tuntui hävitä 42-vuotiaalle.

Kyse oli tietysti kymmenenneksi suksineesta Riitta-Liisa Roposesta.

– Ei..., tällaista se nyt on. Mikään ei sujunut, 29-vuotias norjalainen huokaisi maalialueella Dagbladetin kysymykseen.

Dagbladet muistuttaa artikkelissaan – kuin Wengin kokemaa nöyryytystä alleviivatakseen – että Roponen täyttää parin kuukauden päästä 43.

Wengin kausi on ollut jo ennen MM-pettymystä täynnä haasteita. Hän lähti kotiin maailmancupin avauskilpailusta Rukalta koronaviruksen aiheuttamaan ahdistukseen vedoten.

Hän ehti kilpailla ennen Oberstdorfia vain Lahden ja Falunin mc-kilpailuissa. Kauden paras noteeraus on Salpausselän yhdistelmähiihdon kolmas sija.

Oberstdorfissa tavoitteena oli mitali. Se jäi tiistaina liki minuutin päähän.

– Aloitin rauhassa, mutta sitten vauhti vain hiljeni. Se oli raskasta, eikä mikään onnistunut. Ei voi olla tyytyväinen, jos jää yli kymmenen sijaa tavoitteestaan, Weng surkutteli norjalaislehden mukaan.

Naisten MM-urakka jatkuu torstaina 4x5 kilometrin viestillä. Weng on alavireestään huolimatta vahvoilla yhdeksi Norjan viestinviejäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?