Linn Svahn on ollut hiljaa Oberstdorfissa – valmentaja Ola Ravald kommentoi - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Rajusti pettynyt ruotsalaistähti on pitänyt mykkäkoulua MM-kisoissa – valmentaja paljasti nyt totuuden kohutusta päätöksestä

Linn Svahnin MM-kisat eivät ole sujuneet odotusten mukaisesti.

Oberstdorfin MM-kisat eivät ole sujuneet Linn Svahnilta odotusten mukaisesti.­

2.3. 13:53

Ruotsalaishiihtäjä Linn Svahn saapui Oberstdorfin MM-kisoihin suurena mitalisuosikkina.

Huippulupauksena pidetyn Svahnin, 21, odotettiin nappaavan lähes varma MM-kulta kisojen avausmatkalta sprintistä. Samoin hänen odotettiin ilman muuta mahtuvan Ruotsin parisprinttijoukkueeseen – ja juhlivan kultaa senkin kisan päätteeksi.

Toisin kävi.

Tämän kauden maailmancupeissa perinteisen sprinttejä hallinnut Svahn romahti kyseisellä matkalla MM-Oberstdorfissa jääden välieriin. Ja sunnuntaina Ruotsin naiset kyllä juhlivat parisprintin päätteeksi MM-kultaa, mutta Svahn ei. Ruotsin kultajoukkueessa hiihtivät Jonna Sundling ja Maja Dahlqvist.

Nuori hiihtäjä pettyi avauspäivän sprinttisuoritukseensa sen verran raskaasti, että lyhyen Ruotsin SVT:lle annetun kommentin jälkeen hän pyyhälsi muun median ohi sanomatta mitään.

Näiden pikaisten SVT:lle annettujen haastattelupätkien lisäksi Svahn on pitänyt Oberstdorfissa radiohiljaisuutta. Haastatteluja tai Instagram-päivityksiä ei ole kuulunut.

Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Anders Byström on hänkin pysynyt hiljaa Svahnin kuntoon ja tunnelmiin liittyvistä kysymysmerkeistä.

Ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa mysteeriä avaamaan on nyt hankittu Svahnin henkilökohtainen valmentaja Ola Ravald. Ravald ei ole paikan päällä Oberstdorfissa, mutta on Expressenin mukaan jatkuvassa kontaktissa Svahniin.

Ravald paljasti, että paljon kohua aiheuttaneen parisprinttijoukkueesta putoamisen taustalla vaikutti Svahn itse.

Ravaldin mukaan Svahn kertoi maajoukkuevalmentajille ennen joukkueen nimeämistä rehellisesti omasta kunnostaan.

– Hän sanoi, että ”koska minä en ole siinä kunnossa, missä haluaisin olla, muiden pitäisi kilpailla – niiden, jotka ovat paremmassa kunnossa kuin minä olen”, Ravald paljasti Svahnin kommentit maajoukkueen valmennukselle.

– Hän oli niin rehellinen, Ravald kehui suojattiaan.

Svahn ei mahtunut myöskään Ruotsin tiistaiseen naisten kympin joukkueeseen. Ruotsia matkalla edustavat Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Ebba Andersson ja Maja Dahlqvist.

Valmentaja Ravaldin mukaan kymppi ei kuitenkaan ollut koskaan Svahnin suunnitelmissa.

– En tiedä, mistä joku on saanut sen tiedon, että hän olisi osallistumassa, Ravald ihmetteli.

Oberstdorfin MM-kisat päättyvät sunnuntaina. Svahnilla on vielä kaksi tilaisuutta kääntää kurjat kisat vähän positiivisemmiksi: torstainen naisten viesti ja lauantainen naisten 30 kilometrin kisa. Ravaldilla ei ollut vastauksia siihen, nähdäänkö Svahnia kummassakaan jäljellä olevista kisoista.

– Hän (Svahn) ei ole parhaalla mahdollisella tuulella, mutta se ei mielestäni ole outoa ottaen huomioon sen tilanteen, mihin hän on päätynyt, Ravald kuvasi suojattinsa mielialaa.

Tähän mennessä Svahnin MM-saldona on sprintin 11:s sija.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?