Venäläiset laukoivat törkeitä kommentteja Joni Mäen isästä – näin MM-hopeasankari kommentoi - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Venäläiset laukoivat törkeitä kommentteja Joni Mäen isästä – näin MM-hopeasankari kommentoi asiaa

Mäki on harmissaan, että hänen isänsä on saanut osansa venäläisten puheista.

Joni Mäki on tietoinen alatyylisistä solvauksista, joita Venäjältä on sadellut jopa hänen isäänsä kohtaan.­

2.3. 12:53

Hiihtäjä Joni Mäki on nöyryyttänyt venäläishiihtäjiä reilun kuukauden sisään kahdesti loppukiritaistelussa.

Ensin tammikuun lopulla Lahden maailmancup-viestin lopussa Mäki jätti maailman parhaaksi maastohiihtäjäksikin kehutun Aleksandr Bolshunovin taakseen, ja sai kokea tämän raivon paremmin jääkiekkoon sopivan taklauksen muodossa.

Sunnuntaina Mäki jätti Oberstdorfin MM-parisprintin loppusuoralla Venäjän Gleb Retivyhin taakseen ja nosti Suomen MM-hopealle.

Lahden kilpailun jälkeen Bolshunovin isä laukoi katkeria näkemyksiään tapahtuneesta. Sunnuntain kilpailun jälkeen jopa Mäen isä Tero Mäki sai oman osansa. Tunnettu venäläinen urheilukommentaattori Dmitri Gubernijev solvasi Tero Mäkeä alatyylisesti.

– En ole lukenut suomalaistoimittajien juttuja, mutta voin sanoa, että Joni Mäen isä on k***pää. Normaalit ihmiset kohtelevat toisia kunnioittavasti, mutta taisto ei pääty tähän, Gubernijev sanoi Sport-Ekspress-lehdessä.

Gubernijev käytti Tero Mäestä sanaa ”mudila”, joka on Venäjällä törkeä alatyylinen ilmaus.

Joni Mäeltä kysyttiin tiistaiaamupäivän lehdistötilaisuudessa, onko tämä tietoinen isäänsä kohdistuneista solvauksista.

– Joo, kyllä ne ovat kantautuneet korviin. Jotenkin ei jaksa yllättää, että tällaista tulee sieltä puolelta. Aika värikästä tekstiähän sieltä tuli Lahdenkin jälkeen, Mäki sanoi.

– Harmittavaahan tuollainen on, ja aika ala-arvoista. Se on ihan ok, jos minulle tulee paskaa niskaan. Mutta se, että faija saa tästä osansa, ei ole ok. Valitettavaa, Mäki harmitteli MTV Urheilun kysymykseen.

Mäki osallistuu keskiviikkona Oberstdorfissa 15 kilometrin vapaan tyylin kilpailuun.

Tekstiä tarkennettu kello 14.18. Lisätty maininta, jonka mukaan Mäki antoi vastauksen MTV Urheilun esittämään kysymykseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?