Paljastiko Ristomatti Hakola todellisen syyn – tämänkö takia Joni Mäki on välttynyt Iivo Niskasen parturoinnilta MM-kisoissa? - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Paljastiko Ristomatti Hakola todellisen syyn – tämänkö takia Joni Mäki on välttynyt Iivo Niskasen parturoinnilta MM-kisoissa?

Miesten hiihtomaajoukkueen uuden ”säännön” mukaan viestiin valitaan vain kaljuja.

Joni Mäen tuuheat hiukset ovat edelleen paikallaan.­

2.3. 12:28 | Päivitetty 2.3. 12:48

Suomen miesten maastohiihtojoukkueen konkari Iivo Niskanen on ottanut Oberstdorfin MM-kisoissa itselleen myös joukkueen parturin roolin. Niskanen on joukkueen kapteenin etuoikeudella – eli käytännössä ”omalla luvalla” – ajellut Suomen mieshiihtäjien päitä kaljuiksi.

Tänään Hiihtoliiton infotilaisuudessa istui rivissä kolme kaljua miestä eli Niskanen, Markus Vuorela, Perttu Hyvärinen – sekä sunnuntain parisprintin MM-hopeasankari Joni Mäki hiukset päässä.

Hopeaa tuoneen kilpailun jälkeen Niskanen julkaisi Instagramissa pahaenteisen kuvan itsestään partakone kädessä, takanaan myös hiuksistaan eroon päässeet Lauri Vuorinen ja Lauri Lepistö.

Mäen kohdalla Niskanen on kuitenkin antanut armon käydä oikeudesta. Mäki on saanut pitää hiuksensa – toistaiseksi. Ja hyvällä onnella saakin pitää, ainakin osan.

Mäki itse arveli tiistaina aamupäivällä, että jonkinlainen käsittely hänellekin saattaa olla tulossa, mikäli hän aikoo hiihtää perjantaina 4x10 kilometrin viestissä.

– Pidetään nyt kisat (keskiviikon 15 km) ja katsotaan, pitääkö akkreditointi (virallinen kilpailu- tai kulkulupa) viestiin hoitaa jollain tavalla, Mäki kommentoi ja sai paikalla olleet hiihtäjät ja Hiihtoliiton edustajat repeämään nauruun.

Tällä Mäki viittasi joukkueen sisäiseen protokollaan, jonka mukaan viestiin valitaan vain kaljuja hiihtäjiä. Jokainen saa itse päätellä, keneltä tällainen leikkimielinen ukaasi on lähtöisin.

Tosin hopeisen parisprintin toinen osapuoli Ristomatti Hakola vihjaili tiistain Ilta-Sanomissa, että Mäki saisi mahdollisesti pitää ainakin osan hiuksistaan myös viestissä.

– Kapteeni Niskasen (Iivo) kanssa mietittiin, että jos Jonin voittavan loppukirin jäniksenkäpälä onkin se tukka. Ei kajota talismaaniin, Hakola vitsaili.

Jo välittömästi parisprintin jälkeen Hakola oli luvannut Mäelle erityiskohtelun.

– Saa pitää (hiuksensa). Minä anon kapteenilta luvan, että saa pitää, Hakola sanoi kilpailun jälkeen Ylen haastattelussa.

Parisprintin MM-hopeaa voittaneen joukkueen Ristomatti Hakola (oik.) arvelee, että Joni Mäki saa pitää ainakin osan hiuksistaan, vaikka kuuluisikin Suomen 4x10 kilometrin viestijoukkueeseen.­

Mäki kertoi tiedotustilaisuudessa palautuneensa jo kohtuullisen hyvin sunnuntain parisprintistä.

– Pikkuhiljaa. Eilen sai ottaa aika rennosti, että lähti palautumaan. Vähän oli vielä pyöritystä, mutta se kuuluu asiaan. Täytyy käydä tänään vähän hiihtämässä, ja sen jälkeen olen toivottavasti valmis huomista varten, Mäki tuumaili.

Mäki hiihtää keskiviikkona 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun. Lyhyempien matkojen ja erityisesti loppukirien erikoismieheksi profiloitunut Mäki hiihti vastaavan matkan Pyhäjärven SM-hiihdoissa kaksi ja puoli viikkoa sitten. Mäki sijoittui toiseksi 39,3 sekuntia Niskaselle hävinneenä.

Tuosta kilpailusta ei Mäen mukaan voi vetää suuria johtopäätöksiä.

– Maasto oli aivan erilainen kuin täällä, joten ei siitä kisasta pysty ottamaan paljon suuntaviivoja. Mutta sen se kisa osoitti, että jaksan hiihtää 15 kilometriä. Ja hyvä tulos antaa tietyn itseluottamuksen. Mutta ei minulla ole keskiviikolle tulospaineita; saan lähteä ladulle rennoin mielin, Mäki sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?