Aleksandr Bolshunov kohteli pariaan tylysti MM-pronssin jälkeen – omasta kulta­mitalistaan hän kuittaili Norjan tähdille - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Aleksandr Bolshunov kohteli pariaan tylysti MM-pronssin jälkeen – omasta kulta­mitalistaan hän kuittaili Norjan tähdille

Aleksandr Bolshunovin käytös on puhuttanut MM-Oberstdorfissa. Sosiaalisessa mediassa Bolshunov ei ole parisprintin pronssisijaa hehkuttanut.

Yhdistelmäkisan kulta maistui Aleksandr Bolshunoville, parisprintin pronssi ei niinkään.­

2.3. 12:01

Venäjän parisprinttijoukkue Aleksandr BolshunovGleb Retivyh joutui tyytymään sunnuntaina käydyssä kisassa kolmanteen sijaan, kun viimeksi mainittu Retivyh taipui ankkuriosuudella Norjan Johannes Hösflot Kläbolle ja Suomen Joni Mäelle.

Bolshunov lähetti Retivyhin viimeiselle osuudelle keulapaikalta, mutta ankkurin vire ei kestänyt loppuun asti.

Bolshunovin käytös kisan jälkeen on herättänyt ihmetystä. Kun niin Norjan Erik Valnes kuin Suomen Ristomatti Hakola syöksyivät onnittelemaan parejaan maalissa totutun tavan mukaisesti, Bolshunov jätti Retivyhin keräilemään itseään yksin.

Käytöstä on pidetty tylynä.

– Se ei ollut kaunista käytöstä, kiteytti esimerkiksi naisten parisprintissä kultaa juhlinut Ruotsin Maja Dahlqvist.

– Se oli täynnä kontrastia; näet suomalaisten – niin naisten kuin miesten – tulevan (onnittelemaan), kun taas hän (Retivyh) makaa maassa yksin, norjalaisen NRK:n hiihtoasiantuntija, ex-hiihtohuippu Astrid Uhrenholdt Jacobsen kommentoi Dagbladetin mukaan miesten parisprintin mitalijuhlia ja niissä yksin jäänyttä Retivyhiä.

– Näyttää pahalta televisiossa, jos et onnittele joukkuekaveriasi MM-mitalin jälkeen, säesti NRK:lla ex-kanadalaishiihtäjä Devon Kershaw.

Bolshunov, 24, on perustellut kritiikkiä aiheuttanutta hetkeä kertomalla, että oli vaihtamassa vaatteita. Hän on myös sanonut olleensa hyvin pettynyt.

Menestyksennälkäinen venäläistähti on voittanut Oberstdorfin MM-lumilla parisprintin pronssin lisäksi jo yhden kullan. Hän hiihti mestaruuteen lauantaina miesten yhdistelmähiihdossa. Kyseessä oli Bolshunovin uran ensimmäinen arvokisakulta.

Tästä mitalista – toisin kuin parisprintin pronssista – Bolshunov on ottanut kaiken irti. Esimerkiksi Instagram-tilillään venäläinen on tunnelmoinut kultaa jo kolmen kuvan verran. Pronssista hän ei ole päivityksiä julkaissut.

Aleksandr Bolshunov (vas.) ja Gleb Retivyh jäivät sunnuntaina parisprintissä pronssille.­

Maanantaina Bolshunov julkaisi tilillään pilakuvan, joka irvailee Norjan hiihtotähdille – ja kuvaa sitä, mitä lauantaisessa yhdistelmäkisassa tapahtui. Bolshunov vei MM-kullan norjalaisten nenän edestä. Bolshunovin perässä maaliin tuli sijoilla 2–6 peräti viisi norjalaista: Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Johannes Hösflot Kläbo, Emil Iversen ja Sjur Röthe.

– Norjalainen karhujahti, pilakuvassa todetaan.

Bolshunov julkaisi maanantaina itsestään myös kuvan yhdistelmähiihdon palkintopallilla kultamitali kaulassa. Hän kiitti kuvassa Venäjän hiihtoliittoa.

Bolshunovin seuraava kultamitalijahti on vuorossa keskiviikkona, kun Oberstdorfissa kilpaillaan miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa.

Suomea kisassa edustavat Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Iivo Niskanen ja Markus Vuorela. Kisa alkaa Suomen aikaa keskiviikkona kello 14.15.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?