Heidi Weng ei halua vastailla samoihin kysymyksiin aina uudestaan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Norjan hiihtotähteä hiillostettiin kunnostaan – utelijat saivat kipakan vastauksen

Heidi Weng on kyllästynyt kysymyksiin nykykunnostaan.

Heidi Weng sijoittui lauantaina naisten yhdistelmäkisassa sijalle yhdeksän.­

2.3. 7:51

Oberstdorfin MM-lumilla hiihdetään tiistaina naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu.

Vähemmän yllättäen katseet kääntyvät jälleen Norjan supertähti Therese Johaugiin, kun haetaan kilpailun ennakkosuosikkeja.

Johaug on pokannut MM-kisoista jo yhden kultamitalin. Hän juhli lauantaisen yhdistelmäkisan voittoa.

– Nyt minulla on suurena toiveena mennä kovaa 10 kilometrin vapaalla. Se on matka, joka tavallisesti sopii minulle, Johaug, 32, kommentoi Norjan lehdistötilaisuudessa maanantaina Expressenin mukaan.

Johaugin varjossa onnistumista hakee myös toinen kokenut norjalaistähti, uransa aikana yhteensä seitsemän MM-mitalia saavuttanut Heidi Weng, 29.

Weng on ollut pitkään naishiihdon huipulla, mutta viime aikoina hänellä on ollut vaikeaa. Esimerkiksi marraskuussa Rukan maailmancupissa hänen vauhtinsa oli täysin kadoksissa. Hän hiihti tuolloin avausmatkalla sprintissä sijalle 67, eikä sen jälkeen enää ilmestynyt lähtöviivalle.

Norjan hiihtoliiton tiedotteessa kerrottiin Wengin kadottaneen urheilemisen ilon ja tarvitsevan lepoa. Hän kertoi sittemmin, että haki Rukan romahduksen jälkeen ammattiapua urheilupsykologilta.

MM-kisojen alla Wengin kuntokäyrä näytti jo paremmalta. Hän sijoittui Norjan mestaruuskisojen yhdistelmäkisassa toiseksi ja oli samalla matkalla kolmas Lahden maailmancupissa.

Oberstdorfin yhdistelmäkisassa hän sijoittui kelvollisesti sijalle yhdeksän, noin minuutin ja 25 sekuntia voittaja Johaugista jääneenä.

Koska hiihtomahti Norjassa yhdeksäs sija ei ole kummoinen suoritus, Weng joutui maanantaisessa lehdistötilaisuudessa jälleen vastailemaan kysymyksiin kunnostaan.

– Minulla on aiemminkin mennyt ylä- ja alamäkeä arvokisoissa. Nyt on uusi päivä ja uudet mahdollisuudet. Olen valmiina 10 kilometrin vapaan kisaan, Weng totesi.

Expressenin mukaan tämän vastauksen jälkeen Wengiltä tiedusteltiin uudestaan hänen kunnostaan. Tämä ei hiihtäjää miellyttänyt.

– Olen iloinen, että olen täällä. Haluaisin välillä kivoja kysymyksiä enkä aina vain vastata samaan kysymykseen. Tulin tänne ja olen tuntenut kuntoni hyväksi. Toivottavasti tämä matka menee hyvin. Yritän vain tehdä parhaani, Weng vastasi.

Naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu alkaa tiistaina Suomen aikaa kello 14.15. Suomea matkalla edustavat Anne Kyllönen, Laura Mononen, Krista Pärmäkoski ja Riitta-Liisa Roponen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?