Dmitri Gubernijev haukkui Joni Mäen isää - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Venäläinen hiihtoasiantuntija solvasi Joni Mäen isää törkeän alatyylisesti – poltti päreensä suomalaisen lausunnosta

Venäläinen urheilukommentaattori Dmitri Gubernijev latoi kovaa tekstiä Joni Mäen isän suuntaan.

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola vastaanottivat joukkuetovereidensa onnitteluja sunnuntaisen parisprinttihopean jälkeen.­

1.3. 18:58

Hiihtäjä Joni Mäki perheineen ei ole tällä hetkellä kovin hyvässä huudossa Venäjällä.

Mäki sai itänaapurista tulikivenkatkuista palautetta tammikuussa sen jälkeen, kun hän oli joutunut Aleksandr Bolshunovin laturaivokohtauksen maalitauluksi miesten viestin jälkeen.

Nyt vimman kohteena on Mäen Tero-isä, joka Suomen sunnuntaisen parisprinttihopean jälkeen riemuitsi Iltalehdessä siitä, että poika oli jo toisen kerran ottanut venäläisen päänahan loppukirissä.

Laajalevikkinen urheilulehti Sport-Ekspress kysyi tunnetulta urheilukommentaattorilta Dmitri Gubernijevilta vastausta suomalaisten ilkkumiseen. Lehden mukaan Suomessa oli kutsuttu Mäen loppukirissä voittamaa Venäjän parisprinttiankkuria Gleb Retivyhiä ”kilpikonnaksi”.

– En ole lukenut suomalaistoimittajien juttuja, mutta voin sanoa, että Joni Mäen isä on k***pää. Normaalit ihmiset kohtelevat toisia kunnioittavasti, mutta taisto ei pääty tähän, Gubernijev vannoi.

Ampumahiihtoon erikoistunut Gubernijev käytti Tero Mäestä sanaa mudila, jota Venäjällä pidetään erittäin töykeänä alatyylisenä ilmauksena.

Gubernijev sanoi uskovansa, että Retivyh saa suomalaisten sanoista vain lisämotivaatiota.

Venäjän valtiontelevision urheilukanavalla Match TV:llä työskentelevä Gubernijev tunnetaan erittäin nationalistisena kommentaattorina, joka pukeutuu kisamatkoilla usein maajoukkueen asuun.

46-vuotias Gubernijev ei myöskään epäröi käyttää värikästä kieltä venäläisurheilijoiden vastustajista. Hän on aiemmin muun muassa kutsunut Ranskan ampumahiihtotähteä Martin Fourcadea ”siaksi”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?