Kuudes sija oli ”fiasko” – Norjan tähtihiihtäjä keskeyttää MM-kisat: ”Pyydän anteeksi Norjalta”

Norjassa hiihdon MM-kisojen kuudes sija on fiasko ja epäonnistuminen.

Tiril Udnes Weng lohduttaa maalissa pettynyttä Maiken Caspersen Fallaa. Norjalaispari sijoittui sunnuntaina naisten parisprintissä vasta kuudennelle sijalle.

1.3.2021 12:47

Hiihdon mahtimaassa Norjassa on totuttu menestymään. Norjalaisurheilijat ovat käynnissä olevissa Oberstdorfin MM-kisoissa haalineet tähän mennessä kaikki lajit mukaan luettuna jo 17 mitalia. Pelkästään maastohiihtäjille mitaleita on kertynyt kahdeksan – ja lisää voidaan hyvällä syyllä odottaa.

Mitaliodotukset ovat Norjassa korkealla käytännössä jokaisella MM-kisojen hiihtomatkalla. Siksi sunnuntainen naisten parisprintti tarjosi pienen yllätyksen: Norjan kaksikko Tiril Udnes Weng ja Maiken Caspersen Falla sijoittui finaalissa ”vasta” kuudenneksi. Se riitti siihen, että Norjan naisten suoritusta kuvailtiin esimerkiksi Aftonbladetissa fiaskoksi ja VG:ssä epäonnistumiseksi.

Maiken Caspersen Falla puolestaan veti kuudennesta sijasta omat johtopäätöksensä ja päätyi pyytämään anteeksi Norjan kansalta.

– Se oli painajainen. Pyydän anteeksi Norjalta, Caspersen Falla, 30, totesi Aftonbladetin haastattelussa.

Caspersen Falla voitti Oberstdorfissa henkilökohtaisen hopean sprintistä. Hän kertoi, että olisi kuitenkin mieluummin saavuttanut menestystä parisprintistä. Caspersen Fallan mukaan sunnuntainen kilpailu oli hänelle hyvin vaikea.

Norjalaisen VG:n hiihtoasiantuntijan Mikael Gunnulfsenin mukaan juuri Caspersen Falla oli Norjan joukkueen ”heikko lenkki” parisprintissä.

Maiken Caspersen Falla saavutti Oberstdorfista henkilökohtaisen hopean sprintistä. Vaikean parisprintin jälkeen hän päätti kuitenkin keskeyttää kisat ja palata Norjaan.

Kuudennen sijan ”fiaskon” seurauksena norjalaistähti päättikin keskeyttää MM-kisat omasta puolestaan ja matkustaa takaisin Norjaan jo nyt. Hän ei siis ole Norjan joukkueen mukana esimerkiksi torstaisessa viestissä.

– On muita, jotka ansaitsevat paikan (viestijoukkueessa). Minä istun television ääressä, Caspersen Falla kommentoi päätöstään.

Suomen pari Krista PärmäkoskiJasmi Joensuu sijoittui parisprintissä Norjan takana sijalle seitsemän.

Maailmanmestaruus meni Ruotsiin Maja Dahlqvistille ja Jonna Sundlingille. Sveitsin Laurien van der Graaff ja Nadine Fähndrich ottivat yllätyshopean ja pronssille kiri Slovenian Eva Urevc ja Anamarija Lampic.

Miesten parisprintissä Norja otti omansa, kun Erik Valnes ja Johannes Hösflot Kläbo pokkasivat kultaa. Suomen Ristomatti Hakola ja Joni Mäki ottivat riemukkaan hopean ennen Venäjän Aleksandr Bolshunovia ja Gleb Retivyhiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?