Aleksandr Bolshunovin tyly käytös parisprintin jälkeen ällistytti – Kansainvälisen hiihtoliiton pomokin joutui ottamaan kantaa

Pohjoismaalaiset kilpakumppanit hämmästyivät Aleksandr Bolshunovin tavasta kohdella joukkuetoveriaan Gleb Retivyhiä.

MM-pronssi ei tuntunut ilahduttavan Alexander Bolshunovia.

1.3.2021 10:57

Parisprintin MM-pronssi ei vaikuttanut tyydyttävän Aleksandr Bolshunovin menestysnälkää sunnuntaina.

Venäläinen Bolshunov seurasi maalialueella, kuinka hänen parinsa Gleb Retivyh taipui ankkuriosuudella Norjan Johannes Hösflot Kläbolle ja Suomen Joni Mäelle.

Heti maaliintulon jälkeen Norjan Erik Valnes ja Suomen Ristomatti Hakola syöksyivät onnittelemaan parejaan menestyksestä. Lopen uupunut Retivyh sai sen sijaan maata pitkään yksin kylmällä lumella haukkomassa henkeään.

Bolshunovin tyly käytös pariaan kohtaan kohotti kulmakarvoja Pohjoismaissa. Norjan maajoukkuevalmentaja Arild Monsen kommentoi NRK:lle, että hänen joukkueessaan vastaava toiminta ei olisi missään nimessä ollut hyväksyttävää.

– Norjassa ei toimita näin, Monsen totesi.

Naisten parisprintin kultaa voittanut Maja Dahlqvist sanoi, että Ruotsinkaan joukkueessa ei olisi toimittu Bolshunovin tavoin.

– Se ei ollut kaunista käytöstä, Dahlqvist kiteytti.

NRK kysyi tapahtuneesta kommenttia myös Kansainvälisen hiihtoliiton kilpailujohtajalta Pierre Mignereyltä. Hänen mukaansa kilpailun tuomaristolla ei ole toimivaltaa tapauksessa.

– Jury käsittelee vain mahdollisia sääntörikkomuksia. Mikään sääntö ei käske urheilijoita juhlimaan ja olemaan iloisia, kunhan he täyttävät velvollisuutensa ja osallistuvat kukitusseremoniaan, Mignerey totesi.

Retivyh vakuutti NRK:lle, ettei pahoittanut mieltään Bolshunovin toiminnasta.

– Ei mitään ongelmaa. Hän [Bolshunov] hiihti vahvan viimeisen osuuden ja jäi sen jälkeen vaihtoalueelle, Retivyh selitti.

Retivyh kertoi keskustelleensa kisan jälkeen taktiikkavalinnoista Bolshunovin kanssa.

Retivyh myönsi joukkuetoverinsa olleen pettynyt kullan karattua, mutta väitti Bolshunovin olleen siihen itse osasyyllinen. Bolshunovin taktiikkamuutos toisella osuudella yllätti Retivyhin.

– Mielestäni se pilasi ankkuriosuuteni. Minulta oli energia lopussa, Retivyh sanoi.

Uran ensimmäinen MM-pronssi

Parisprintin MM-pronssi oli Aleksandr Bolshunovin uran kuudes MM-mitali, mutta ensimmäinen pronssi. Seefeldissä 2019 Bolshunov voitti neljä hopeaa ja näissä kisoissa hän avasi kultatilinsä yhdistelmäkilpailussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?