Matias Strandvallilta raju paljastus 2009 MM-hiihtojen kulisseista - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Ylen asiantuntijalta raju paljastus vuoden 2009 MM-hiihtojen kulisseista – norjalaisen antama lahja raivostutti: ”Otin sen v********a”

Matias Strandvall ei arvostanut norjalaisen päävalmentajan Magnar Dalenin hengennostatukseksi tarkoittamaa lahjaa.

Kalle Lassila (vas.), Martti Jylhä (kesk.) ja Matias Strandvall poseeraavat lahjaksi saamansa rata-autopelin kanssa.

28.2. 8:20

Entiset maajoukkuehiihtäjät Kalle Lassila ja Matias Strandvall pitivät perjantaina Instagram Liven, jossa perkasivat Oberstdorfin MM-kisojen käänteitä ja isoimpia puheenaiheita.

Ylen hiihtolähetyksissä asiantuntijoina toimiva sprintterikaksikko yltyi muistelemaan myös menneitä. He ylistivät Iivo Niskasta tämän hengennostatusmetodeista, siis parturipalvelusta, Suomen majapaikassa Oberstdorfissa.

Samassa Strandvallin mieleen muistui tarina Liberecin MM-kisoista 2009.

Suomen silloinen päävalmentaja Magnar Dalen päätti antaa miesten sprinttijaostolle, Rintterit-nimellä tunnetuille pojankoltiaisille, lahjan.

Hän ojensi mediatilaisuudessa sprinttimiehille sähkökäyttöisen autoradan, jonka avulla hiihtäjät pystyisivät tasaamaan jännitystään kisojen välipäivinä.

Tuolloin 24-vuotias Strandvall ei katsonut hyvällä norjalaiskoutsin hengennostatukseksi tarkoittamaa tempausta.

– Hyvä, ettei lehdistötilaisuudessa tullut tappelu. Kiehuin yli siinä, kolme vuotta sitten uransa lopettanut Stradvall muisteli Instagram Livessä hymyssä suin.

– Mane sanoi, että kun Rintterit kerran vain leikkivät, niin tässä on teille lelu. Otin sen vittuiluna ja suutuin.

Magnar Dalen ja surullisenkuuluisa autorata. Sprinttimiehiä nauratti, ainakin ulkoisesti.

Strandvall, Lassila, Martti Jylhä ja muutama muu sprinttimaajoukkueen jäsen olivat perustaneet ennen Liberecin-kisoja humoristisen Rintterit-sivun. Nuoret miehet jakoivat aikana ennen sosiaalista mediaa värikästä ja humoristista videosisältöä leireiltä ja arjestaan.

Vekkulimaisten hiihtäjien hassuttelu ihastutti mutta myös vihastutti. Kaavoihin kangistunut hiihtoperhe katsoi kieroon ammattihiihtäjiä, jotka eivät raataneet hiljaa ja räkä poskellaan.

Toiset toki tykkäsivät ummehtuneen hiihtoperinteen tuuletustalkoista.

– Me voitaisiin tietysti tehdä sellaiset tavalliset sivut, joilla kerrottaisiin, että käytiin lenkillä ja millainen oli sää. Nyt tehtiin sellaiset, että ne jotka eivät tykkää, eivät tule ekan kerran jälkeen uudelleen. Ja ne jotka tykkäävät, tulevat joka päivä, Strandvall selvitti kyseisessä lehdistötilaisuudessa.

Moninkertainen arvokisakävijä Strandvall työskentelee nykyisin hiihtovalmentajana.

Dalen oli ilmeisesti yksi heistä, joille sprinttimiesten huumori ei pudonnut. Ei ainakaan isoina annoksina.

Strandvallin ja Dalenin nokittelu ei ikinä johtanut nyrkkihippasiin tai edes verbaaliseen välienselvittelyyn. Kaksikko on puinut vyyhtiä myöhemmin lämpimässä hengessä.

– Hän oli hyvä päävalmentaja monessa asiassa, mutta toi meni vähän överiksi. Mä en ottanut sitä läppänä, koska se ei tykännyt mitä tehtiin Rinttereiden kanssa; kuvattiin kameroilla ja pelattiin golfia Ramsaun-leirillä, Strandvall sanoi perjantaina.

Ryhmädynamiikan tiivistämisen keinot ovat onneksi kehittyneet vuosien varrella.

– Iivon kaljujuttu on toiminut parempana hengennostattajana, Strandvall nauroi.

Liberecin MM-hiihdot muistetaan suomalaisten hurjasta menestyksestä (8 mitalia). Sprintissä ei tosin juhlittu mitaleilla: Lassila sijoittui 18:nneksi ja Strandvall oli 24:s.

Dalen oli Suomen maajoukkueen pääkäskijänä 2006–2014. Hänet palkittiin Urheilugaalassa Vuoden valmentajana 2010.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?