Isä-Bolshunovilta taas pieni piikki Norjaan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Isä-Bolshunov itki, huusi ja rukoili – lähetti taas pienen piikin Norjaan – ”Auttoivat poikani kultaan”

Aleksander Bolshunovin isä ihmettelee, mitä hänelle oikein tapahtui poikansa kultamitalihiihdon aikana.

Aleksandr Bolshunov jätti norjalaiset taakseen yhdistelmäkilpailussa.

27.2. 22:12

Venäläinen Aleksandr Bolshunov voitti uransa ensimmäisen aikuisten MM-kullan lauantaina Oberstdorfin yhdistelmäkilpailussa.

Bolshunov, 24, pesi kilpailussa enemmän kuin viestijoukkueellisen norjalaisia: viisi seuraavaa sijaa menivät vuonomaan hiihtäjille.

Bolshunov hiihti pitkään norjalaisjoukon kanssa. Yhteensä 30 kilometrin mittaisen kilpailun loppupuolella hänen seuranaan olivat enää Simen Hegstad Krüger ja Hans Christer Holund.

Bolshunov laski kolmanneksi viimeisessä kurvissa sisäkautta norjalaisten ohi ja tykitti vastustamattomaan voittoon.

Hiihtäjän isä Aleksandr Bolshunov vanhempi on ollut aktiivinen kommentoimaan poikansa edesottamuksia laduilla sekä maaliintulojen jälkeisiä törmäilyjä. Tällä kertaa maailmanmestarin isältä lähti pieni piikki norjalaisten suuntaan.

– On selvää, että norjalaiset auttoivat häntä. He vetivät jatkuvasti ja johdattivat hänet kultaan, Aleksandr Bolshunov Senior sanoi Venäjän uutistoimiston Tassin mukaan.

Isä kertoi olleensa kilpailun aikana kuin tulisilla hiilillä.

– Minusta tuntui, että hänen piti tehdä se tänään. Sillä jos ei tänään, milloin sitten? Kilpailun aikana itkin, huusin ja rukoilin. En tiedä, mitä minulle tapahtui. Katsos, poikani on maailmanmestari. Se on selittämätön tunne, isä-Bolshunov maalaili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?