Iivo Niskanen katkesi rajusti – Harri Kirvesniemi: ”Ei hyvä merkki” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskanen katkesi rajusti – Harri Kirvesniemi: ”Ei hyvä merkki”

Iivo Niskanen hyytyi pahasti miesten yhdistelmähiihdossa.

Iivo Niskanen ei ole mitalitaistelussa yhdistelmäkilpailussa.­

27.2. 15:28

Iivo Niskanen putosi hetkessä kärkivauhdista miesten yhdistelmähiihdon suksienvaihdon jälkeen. Suomalaistähti heilutti tahtipuikkoa perinteisen lenkeillä, mutta jo viimeisessä nousussa hänen osakkeensa tipahtivat huomattavasti.

Suomalaisen ahdinko paheni entisestään, kun hiihtotapaa vaihdettiin vapaalle. Uupuneelta vaikuttanut Niskanen oli jo 22,5 kilometrin kohdalla lähes 55 sekuntia kärkeä perässä, kun suksienvaihdossa 15 kilometrissä ero oli vain viisi sekuntia.

IS:n hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi seurasi huolestuneena olympiavoittajan edesottamuksia.

– Ei näytä siltä, että tilanne olisi mennyt eteenpäin Salpausselän kisoista. Iivon vire näyttää ihan samalta. Ei tämä poissulje viidenkympin menestymistä ja perinteisellä kovaa hiihtämistä, mutta ei tämä kovin hyvä merkki ole. Odotukset eivät nouse taivaisiin, Kirvesniemi toteaa.

Niskasen suksi näytti lipsuvan perinteisen osuuden viimeisessä nousussa. Kirvesniemen mielestä syy oli pikemminkin miehessä kuin välineessä.

– Pidossa ei näkynyt olevan sen suurempaa ongelmaa. Iivon hiihtämisestä näkyi, ettei se ollut yhtä rentoa kuin alkumatkasta. Pito ei ehkä ollut täysin kohdillaan, mutta jalka taisi vain painaa liikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?