Krista Pärmäkoski pettyi suoritukseensa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Krista Pärmäkoski täräytti hurjan arvion Therese Johaugista – ”Joka kerta se shokeeraa”

Krista Pärmäkoski piti MM-kisojen alla odotukset alhaalla. Naishiihdon kärki menee tällä hetkellä kaukana.

Krista Pärmäkoski jäi kauas kärjestä yhdistelmäkisassa lauantaina.­

27.2. 14:41

Suomalaista naishiihtoa arvokisatasolla vuodesta 2017 kunniakkaasti kannatellut Krista Pärmäkoski ei MM-kisojen alla uhoillut kovalla suorituskyvyllä. Kausi on ollut erittäin vaikea loppusyksyn kovan sairastelun jäljiltä.

Italiassa tehty MM-viimeistely ei lisännyt urheilijan uskoa kykyihinsä MM-tasolla. Yhdistelmäkilpailun 13. sijaa lähes kaksi minuuttia voittaja Therese Johaugista Pärmäkoski piti silti pettymyksenä. Erosta lähes puolitoista minuuttia repesi vapaan hiihtotavan 7,5-kilometrisellä.

– Ehkä parhaimmillaan joku sellainen, hän vastasi, kun maksimisuoritukseksi esitti sijoittumista kahdeksan joukkoon.

Kun Pärmäkoski on lauantain kilpailumatkalla napannut kahdesti arvokisamitalin, kummallakin kerralla lähtölistalta on puuttunut yksi kova kanto eli kilpailukiellossa lusinut Johaug. Hänen vetonsa perinteisen osuuden avauskilometrillä oli tuttua tavaraa.

– Joka kerta se shokeeraa. Kahdesti varmasti olisi Therese saanut kaatua ja silti voittaa, jos ei olisi radalta ihan pöpelikköön lentänyt.

Pärmäkoski viittasi perinteisellä osuudella kolmen kilometrin kohdilla sattuneeseen tapahtumaan. Frida Karlsson ajoi takaa Johaugin sivulle ja päälle ja jäi sauvan katkeamisen takia hetkessä parikymmentä sekuntia kärjestä. Johaug pääsi lumesta ylös vauhdikkaammin ja välineet ehjinä.

Kisojen lopuille henkilökohtaisille matkoille eli 10 kilometrille (v) ja 30 kilometrille (p) hän ei veikkaa merkittäviä voimasuhdemuutoksia.

– Tämä kolmikko (Johaug, Karlsson, Ebba Andersson) voi hyvinkin ottaa kaikki mitalit. Jessica Diggins voi nousta ulkopuolelta siihen, USA:n suksihuolto ei ilmeisesti ole vielä näyttänyt täällä parastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?