Ruotsalaistähti meinasi pilata MM-kultaan takoneen Therese Johaugin kisan – norjalaisasiantuntija sanoi suorat sanat - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Ruotsalaistähti meinasi pilata MM-kultaan takoneen Therese Johaugin kisan – norjalaisasiantuntija sanoi suorat sanat

Therese Johaug vei nimiinsä naisten yhdistelmähiihdon. Perinteisen osuudella sattunut kolari puhutti kisan jälkeen.

Frida Karlsson (vas.), Ebba Andersson ja Therese Johaug karkasivat nopeasti.­

27.2. 14:26

Naisten yhdistelmäkilpailun (7,5 + 7,5 km) dramaattisin hetki koettiin runsaan kahdeksan minuutin hiihdon jälkeen.

Kärkiporukassa taivaltanut Ruotsin Frida Karlsson laski alamäen jälkeiseen mutkaan hieman huolimattomasti ja ajautui takapuolelta Therese Johaugin suksien päälle.

Kumpikin kaatui ja Karlssonilta katkesi rytäkässä myös sauva. Johaug sai nopeasti kärjen kiinni, mutta ruotsalainen joutui keräämään vauhtia kauempaa.

– Ehdottomasti Fridan vika. Brutaalia hänelle, Norjan yleisradion NRK:n asiantuntija Jann Post totesi tv-lähetyksessä Aftonbladetin mukaan.

Lopulta kolarista ei koitunut merkittävää harmia. Johaug takoi ylivoimaiseen voittoon ennen Karlssonia ja kolmanneksi sijoittunutta Ebba Anderssonia.

Karlsson kertoi kisan jälkeen SVT:lle vaikeuksistaan kolarin jälkeen. Hän ei meinannut millään saada oikeanlaista sauvaa.

– Luulin pitäväni linjani, mutta kurvi oli tiukka, osuimme ja kaaduimme. Rikoin sauvani ja sain nopeasti uuden, mutta se oli liian pitkä – joten jouduin vaihtamaan uudestaan.

Kärkikaksikon välille ei jäänyt pahaa verta kolaroinnista. He kävivät tilanteen sopuisasti läpi maalialueella kisan jälkeen.

– En ollut suuttunut, koska tuo on osa hiihtoa, kun menee vähän liian läheltä toista. Olosuhteet olivat haastavat. Mielestäni se oli molempien vika – ei ainakaan pelkästään minun, kahdeksatta henkilökohtaista MM-kultaansa juhlinut Johaug totesi NRK:lle.

Naisten kilpailun paras suomalainen oli 13:nneksi sijoittunut Krista Pärmäkoski. Hän hävisi Johaugille miltei kaksi minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?