Kuva: Krista Pärmäkoski leikkeli MM-hiihtopukunsa ”helleasuksi” – sitten Janne Ahonen tuli apuun

Yhdistetyn mäkipukuja ompeleva Janne Ahonen sai yllättävän virka-apupyynnön naapurilajin puolelta.

Krista Pärmäkoski voi hiihtää MM-kisoissa tällaisella ”helleasulla”. Janne Ahonen auttoi puvun ompelemisessa.

26.2.2021 15:12

Mäkihyppylegenda Janne Ahonen, 43, on nykyisessä työssään yhdistetyn maajoukkueen pukuteknikkona perehtynyt jonkin verran myös maastohiihdon vaatimuksiin.

MM-joukkueen hotellissa oppia on tullut lisää, sillä Ahonen sai Oberstdorfissa yllättävän avunpyynnön naapurilajin puolelta. Krista Pärmäkoski oli muiden hiihtäjien lailla huomannut, että suorituskyvylle tärkeän lämmönhaihduttamisen kannalta järkevin vaihtoehto näissä erittäin lämpimissä MM-kisoissa on normaalista, sinänsä hyvin hengittävästä hiihtoasusta riisuttu versio.

Iivo Niskanen sanoi Ilta-Sanomille jo ensimmäisten harjoitusten perusteella, että hiihtoasuksi riittäisi uimahousut ja numerolappu.

– Krista tuli yllättäen käymään luonani hiihtoasunsa kanssa. Hän oli itse leikannut siitä hihat pois ja pyysi kohteliaasti minua ompelemaan paikalleen kiristävät kumiresorit, jottei kangas repsota ja ala purkautua, Ahonen kertoo.

Tältä näyttää Krista Pärmäkosken tuunattu hiihtopuku.

Hänellä on huoneessaan ammattiompelijan arsenaali ja omasta takaa erinomaiset kädentaidot, joten työ kävi käden käänteessä.

– No eihän siinä sitten mennyt kauan, kun Krista tuli uudestaan käymään ja kysyi, voisiko hiihtoasun lahkeille tehdä saman eli leikata pois ja ommella ne siisteiksi. Oli tietysti huomannut, millainen huippuammattilainen oli ommellut ne hihat, Ahonen naurahtaa.

– Tuo edellinen virke oli lähinnä omaa tulkintaani.

Tätä shortsiasua Pärmäkoski mitä todennäköisimmin käyttää vielä MM-kisoissa. Hän arveli Ilta-Sanomille perjantaina, että vielä lauantain yhdistelmäkilpailussa se ei olisi käytössä.

– Sääennuste näyttää sen verran viileämpää kuin tähän asti. Puku on tänään testattu ja erittäin toimivaksi todettu. Todella iso kiitos Jannelle avusta ja osaamisesta.

Janne Ahonen tekee MM-kisoissa mäkihyppypukuja yhdistetyn joukkueelle. Kuva on otettu Rukan maailmancupin kisoissa 2018.

Ahonen oli vielä perjantaina hiihtostadionin lämpötiloista kuulopuheiden varassa.

– Hiihtostadionilla on kuulemma oikea pätsi. Itse asiassa tässä olen vähän odotellutkin hiihtäjiltä lisätilauksia. Tiedä vaikka pian olisi jonoa oven takana. Autan tietysti, mutta sillä ehdolla, että yhdistetyn mäkipuvut tulevat aina etusijalla.

Rauhallinen mäkilegenda on useampienkin hiihtäjien mukaan ollut valtavan hiljaisen tietopankkinsa ja omintakeisen huumorintajunsa ansiosta erinomainen lisä MM-joukkueen taustatiimiin.

Pärmäkosken lisäksi skiathlonin hiihtävät suomalaisnaisista Vilma Nissinen, Johanna Matintalo ja Laura Mononen. Pärmäkoskella on matkalta kaksi arvokisamitalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?