Aleksandr Bolshunov osoitti taas tuittupäisyyttään – MM-sprintin jälkeinen käytös ihmetyttää Venäjällä

Aleksandr Bolshunov jäi norjalaisrintaman varjoon torstain MM-avauksessa Oberstdorfissa.

Aleksandr Bolshunov ei ollut juttutuulella sprintin jälkeen. Hiustyylissä on paljon samaa kuin suomalaiskollegoilla.

26.2.2021 12:04

MM-kisojen hiihtokuninkaaksi uumoiltu Aleksandr Bolshunov oli yllättävän pehmeä torstain avausmatkalla, perinteisen sprintissä. Hän sijoittui vasta neljänneksi.

Bolshunov lähti viimeiseen ylämäkeen kärkipaikalta, mutta kärkikolmikon, Johannes Hösflot Kläbon, Erik Valnesin ja Håvard Sålas Taugbölin, vauhti oli liian tuimaa. Norjalaiset sinkosivat loppunousussa Bolshunovin ohi kummaltakin puolelta.

Venäläistähti otti heti maaliviivan jälkeen suksensa pois ja tepasteli kylmänviileästi pois maalialueelta. Hän ei suostunut avaamaan tuntojaan edes venäläismedialle.

– Bolshunov oli todella pettynyt. Hän oli selvästi huonompi kuin norjalaiset. Distanssimatkat ovat tietysti asia erikseen, mutta hän oli niin tolaltaan, ettei tullut edes haastattelualueelle; ei puhunut tai selvittänyt tuntojaan. Hänen pitäisi sietää paremmin tappioita, MatchTV:n kokenut toimittaja Dimitri Gubernajev kritisoi VG:n mukaan.

Bolshunovin, 24, pettymys on ymmärrettävää. Hän on hallinnut maailmancupia tällä kaudella mielin määrin ja sijoittunut sprinttikilpailuissa palkintosijoille kolmeen otteeseen.

Bolshunov (takaoikealla) nojasi pettyneinä sauvoihinsa norjalaiskolmikon takana sprinttifinaalissa.

Bolshunov ei suunnannut haastattelualueen läpikävelynsä jälkeen edes lähipiirinsä puheille. Hänen valmentajansa Juri Borodavko kertoi torstain kisan jälkeen, ettei ollut keskustellut suojattinsa kanssa lainkaan.

Hänen mukaansa Oberstdorfin sprinttirata palveli paremmin norjalaisten vahvuuksia.

– Kaikki ovat huolestuneita. Oleellisinta oli, että ”Sashalla” ei ollut riittävästi nopeuskestävyyttä. Rata oli sama kaikille, Borodavko kommentoi VG:lle.

Valmentajan mukaan Bolshunovin vaitonaisuus saattoi johtua myös siitä, ettei tämä halunnut joutua median tentattavaksi Salpausselän maailmancupin kohutilanteesta. Bolshunoville langetettiin torstaina sakot ja viiden kilpailun koeaika Joni Mäkeen kohdistuneesta taklauksesta Lahden tammikuisessa viestikilpailussa.

Bolshunov on viivalla jälleen lauantaina 15+15 kilometrin yhdistelmähiihdossa. Hän on kisan suurin ennakkosuosikki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?