MM-ladulla nähty Nour, 28, säilyi hengissä kuin ihmeen kaupalla – oli kuolla räjähdykseen Libanonissa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

MM-ladulla nähty Nour, 28, säilyi hengissä kuin ihmeen kaupalla – oli kuolla räjähdykseen Libanonissa

Nour Keirouzin kotimaassa Libanonissa vallitsee kaaos.

Nour Keirouz jäi alkukarsinnoissa sijalle 41.­

25.2. 0:19

Libanonilainen Nour Keirouz, 28, saapui Oberstdorfin MM-hiihtoihin levittämään toivoa maansa kansalaisille.

Tv-kasvona ja somevaikuttajana työskentelevä hiihtäjä koki Libanonissa karmeita hetkiä ennen kisamatkaansa. Koronapandemian ja talouskriisin lisäksi pääkaupunki Beirutissa tapahtui elokuussa kaksi räjähdystä.

– Sukulaisiani ja ystäviäni kuoli ja monet loukkaantuivat. Se on niin surullista. Olimme shokissa useita kuukausia sen jälkeen, Keirouz sanoi Aftonbladetin haastattelussa.

Hiihtäjä on hyvin onnekas ollessaan edes elossa vielä MM-kisojen aikaan.

– Räjähdys tuli suurena yllätyksenä kaikille. Kukaan ei odottanut sitä. Työskentelen tapahtuma-alalla ja olin suunnitellut sille päivälle tapahtuman lähelle räjähdyspaikkaa. Jostain onnekkaasta syystä en sitten osallistunutkaan.

Vaikka Libanon sai Keirouzin lähettilääkseen Oberstdorfiin, niin suurta urheilullista menestystä hän ei pystynyt maalleen tuomaan.

Keskiviikkoaamuna järjestettiin alkukarsinnat, joihin saivat osallistua pienemmistä hiihtomaista saapuneet urheilijat. Keirouzin sijoitus viidellä kilometrillä oli kolmanneksi viimeinen eli 41.

Eroa kisan voittaneeseen Latvian Baiba Bendikaan kertyi yli kymmenen minuuttia. Keirouzin taakse jäivät ainoastaan maannaiset Huguette Fakhary ja Raquel Sukkar.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?