Sergei Ustjugov saattaa joutua vetäytymään maastohiihdon MM-kisojen avausmatkalta - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Venäjän suursuosikin MM-hiihdot vaarassa – loukkaantui pahasti Oberstdorfin sohjossa

Norjalaislehti Dagbladetin mukaan Sergei Ustjugov saattaa joutua vetäytymään MM-kisojen avausmatkalta, sprintistä.

Sergei Ustjugovin MM-kisat ovat vaarassa. Arkistokuva.­

24.2. 12:13

Venäläishiihtäjä Sergei Ustjugovin osallistuminen MM-kisojen avausmatkalle, torstain sprinttiin, on vaakalaudalla loukkaantumisen takia. Asiasta uutisoi norjalaislehti Dagbladet.

Ustjugov, 28, kaatui ja kolhi itseään pahasti sunnuntain testikilpailussa MM-laduilla. Hän loukkasi rytäkässä selkäänsä, niskaansa, olkapäätään ja oikeaa jalkaansa.

Ustjugov lukeutuu ennakkosuosikkien joukkoon torstain sprintissä. Hän sijoittui edellisessä perinteisen maailmancupin sprintissä Falunissa neljänneksi.

– Fysioterapeuttimme ovat tehneet kovasti töitä aamusta saakka, jotta Sergei kykenisi hiihtämään sprintissä. Hän ei välttämättä hiihdä MM-kisoissa lainkaan. Teemme päätöksen sprintistä tämän päivän harjoitusten jälkeen, Venäjän maajoukkueen päävalmentaja Markus Cramer kommentoi Dagbladetille keskiviikkona.

Oberstdorfin korkeat lämpötilat ja sohjoiset ladut ovat aiheuttaneet huolta ennen kuin ensimmäistäkään kilpailua on vielä hiihdetty. Alamäkiä on luonnehdittu arvaamattomiksi.

Seitsenkertaisen maailmanmestarin alkukausi on ollut haastava jo ennen Oberstdorfin kaatumista. Hän sairasti ennen hiihtokauden alkua koronaviruksen ja joutui pitämään marras–tammikuussa lähes kahden kuukauden kilpailutauon.

Ustjugov palasi maailmancupin areenoille Lahdessa tammikuun lopussa. Siitä lähtien venäläistähden vire on kohentunut kisa kisalta.

– Se oli todella vaikeaa aikaa. En voinut harjoitella tai palautua. Kehoni ei vain toiminut normaalisti. Silloin tuntui kuin olisin pudonnut syvään kuoppaan, hän kertasi vaikeuksiaan norjalaislehdelle.

Sprinttikarsinta käynnistyy torstaina aamukymmeneltä Suomen aikaa. Erähiihdot alkavat kello 12.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?