Iivo Niskanen tekee hiustenajelusta arvokisaperinteen - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskanen paljastaa karun hiustyylinsä taustat – MM-viestijoukkueella katseet kääntävä suunnitelma: ”Vain yksi mies nikottelee”

Iivo Niskanen saanut uudesta MM-kisalookistaan kehuja ulkomaita myöten. Trimmeri lähti mukana myös MM-kisamatkalle.

Iivo Niskasen hiihtopäähineen alla oli vielä hiuspehko, kun mies viime viikonloppuna voitti Pyhäjärvellä SM-kultaa sekä parisprintissä Perttu Hyvärisen kanssa että 15 kilometrillä (v).­

18.2. 13:38

Olympiavoittaja–maailmanmestari Iivo Niskanen säväytti juuri ennen kuin Suomen hiihtomaajoukkue torstaina matkusti Helsinki–Vantaan lentokentältä Münchenin kautta Oberstdorfin MM-kisakaupunkiin.

Niskanen ajeli Instagramiin lataamallaan videolla trimmerillä päänsä kokonaan kaljuksi. Tällaisena häntä ei ole koskaan ennen nähty.

Kuopiolainen kertoi torstaina lentokentältä Ilta-Sanomille, että mm. samantyylistä hiusmallia suosiva Norjan MM-hiihtäjä Pål Golberg oli peukuttanut päivitystä saman tien.

Lue lisää: Tältä näyttää kalju Iivo Niskanen

– Eikä tuo ilman hiuksia mennyt huonosti Sundbylläkään (Martin Johnsrud) Seefeldissä, Niskanen muisteli kahden vuoden takaista 15 kilometrin (p) MM-otatusta, jossa hän katseli norjalaista ylöspäin palkintopallin pronssiaskelmalta.

Niskanen tiesi monien luulevan, että kyse olisi hävityn vedonlyönnin lunastuksesta.

Martin Johnsrud Sundby (vas.) ei ollut mikään liehuletti voittaessaan 15 kilometrin MM-kultaa Seefeldissä 2019.­

– Ei ollut kyse mistään sellaisesta. Enemmänkin kyse on siitä, että kun koronan takia ei ole tullut juuri käytyä parturissa, sanoi Niskanen, joka vihjaili tekevänsä hiustenleikkuusta uransa loppuun asti ulottuvan arvokisaperinteen.

Tartuntariskin takia ihmiskontakteja vältellyt Niskanen muisteli käyneensä parturissa viimeksi juuri ennen Kuusamon maailmancupia marraskuun lopussa.

– Saana (Niskanen, vaimo) aloitti hiustenleikkuun, mutta tulokset olivat sellaisia, että otin itse ohjat, hän kertoi Instagram-videon synnystä.

– Mestarien tukka on kesäkeleillä hyvä, Niskanen vitsaili noin 20 asteen pakkasen kurittamalla pääkaupunkiseudulla.

Hän ei ole koskaan aiemmin esiintynyt arvokilpailuissa ilman hiihtopäähinettä. Oberstdorfin MM-kisoissa se olisi ainakin alkupuolella periaatteessa mahdollista. Esimerkiksi yhdistelmäkilpailun päivänä 27. helmikuuta aurinkoisen päivän korkeimmaksi lämpötilaksi ennustetaan 11 astetta.

– Aurinkorasvat ja trimmeri ovat mukana kisoissa. Jos päänahka palaa heti alkuun, se on loppukisat pilalla, torstaiaamuna juoksulenkillä valmentajansa Olli Ohtosen kanssa käynyt Niskanen nauroi.

Vapaauimaritähti Antti Kasvio oli 1990-luvun kuuluisin kaljupää suomalaisessa huippu-urheilussa.­

Mestari paljasti myös sen, että hän ei ole jäämässä MM-miehistön ainoaksi kaljupääksi.

– Miesten viestijoukkueessa ollaan tuumattu, että joka mies lähtee ilman ylimääräistä painoa liikkeelle.

Ristomatti Hakola ja Perttu Hyvärinen ovat tiettävästi ajatuksen kanssa sinut, mutta:

– Mäen Joni vielä vähän nikottelee, Niskanen kertoi viestikvartetin ankkuriksi kaavaillun hiihtäjän himosta pitää kutreistaan kiinni.

Niskanen on tottunut trimmerinkäyttäjä, mutta yleensä hän ajelee karvoja jaloistaan, eritoten ennen pitkiä pyörälenkkejä. Kaatumishaavatkin ovat siistimpiä sileään kuin karvaiseen ihoon.

Pyeongchangin olympiakisojen jälkeen 2018 hän kertoi lähteneensä voittoisaan 50 kilometrin (p) kilpailuun ilman sykemittaria eli sen rinnan ympärille kiinnitettävää lähetintä ja ranteessa kulkevaa vastaanotinta.

Niskanen paljasti joskus pohtineensa, painoivatko kyseiset vempeleet Sotshin olympiakisojen 15 kilometrillä (p) 2014 juuri sen ratkaisevan 0,2 sekunnin verran, jonka hän 22-vuotiaana jäi pronssimitalista.

– Ei ole kyllä mitään tietoa siitä, minkä painosta hiuksia nyt jäi lattialle, mutta ylimääräistä painoa kaikki tyynni!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?