Venäläistähti syyttää Suomen Verneri Suhosta parisprintin rajusta kolarista: ”En ymmärrä, mitä suomalainen ajatteli”

Verneri Suhonen kaatui parisprintin viimeisellä osuudella.

Verneri Suhonen arkistokuvassa.

7.2.2021 14:14

Maastohiihdon maailmancupissa Ruotsin Ulricehamnissa käydään sunnuntaina parisprintit.

Miesten parisprintin toisen alkuerän viimeisellä hiihto-osuudella nähtiin dramatiikkaa, kun Suomen ykkösjoukkueen Verneri Suhonen kaatui. Samassa rytäkässä kaatui myös Venäjän Gleb Retivyh. Kaatuminen vei finaalipaikat molemmilta joukkueilta.

– Toivottavasti ei käynyt pahemmin. Näytti siltä, että olisi ilmat lähtenyt pihalle tuossa kaatumisessa, hiihtoasiantuntija Sami Jauhojärvi sanoi Ylen lähetyksessä.

Suhosen parina kisassa hiihti Joni Mäki. Suhonen saapui erässä maaliin lopulta sijalla 11. Sergei Ustjugovin parina hiihtänyt Retivyh toi Venäjän parin maaliin sijalla yhdeksän.

Venäjän leirissä kolarointi laitettiin vahvasti Suomen ja Suhosen syyksi.

Retivyh kommentoi tapausta Expressenille. Venäläistähden mukaan Suhonen hiihti hänen suksilleen ja tämän seurauksena molemmat kaatuivat.

– Se oli niin tyhmää. En ymmärrä, mitä suomalainen oli tekemässä. En ymmärrä, mitä suomalainen ajatteli. Se oli iso virhe, joka vaikutti meihin molempiin, Retivyh totesi.

Myös Suhonen kommentoi kolarointia.

– Minulla ei ole mitään hajua mitä tapahtui. Yhtäkkiä kaaduin. Tämä on hyvin surullista, olin hyvissä asemissa, suomalainen sanoi Expressenille.

Suomen kakkosjoukkue Lauri Vuorinen - Juuso Haarala eteni finaaliin.

Lisätty Retivyhin ja Suhosen kommentteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?