Iivo Niskanen hiihti Sotshin olympialadulla deodorantit kainalossa ja kertoo nyt miksi - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskasesta kuoriutui hulvaton koomikko viikonloppuna, mutta jo Sotshissa 2014 omalaatuinen deodoranttitemppu hämmensi muut

Iivo Niskanen hauskuutti omaperäisesti jo Sotshissa 2014. Urheilulehdessä hän kertoi ”deodoranttijupakan” taustat.

Iivo Niskasen tavoitteena oli nousta Sotshin olympialaisten 15 km perinteisen hiihdon jälkeen palkintopallille raikkaana.­

1.2. 13:07

Legenda kertoo, että suomalaiset mieshiihtäjät hämmästyivät nähdessään nuoren Iivo Niskasen Sotshin olympiakisoissa 2014 laittamassa deodoranttia kainaloon.

Pitääkö paikkansa, ja miksi he tuollaista aivan normaalia toimenpidettä niin ihmettelivät, Iivo Niskanen?

– Pitää täysin paikkansa. Pojat ihmettelivät asiaa siksi, että laitoin deodorantit kainaloon jo ennen 15 kilometrin perinteisen kilpailua, kun tehtiin lähtöä stadionille.

Miten perustelit asiaa joukkuekavereillesi?

– No sanoin heille, että kun joutuu tänään ottamaan podiumilla kolmen parhaan joukossa seremoniatytöiltä kukat vastaan ja halauksen päälle, niin en todellakaan halua haista hieltä. Kyllä siitä vähän kuittailua tuli.

Kuka kuittasi lopuksi?

– Kyllä pojille jäi viimeinen sana, mutta aika niukasti. Jos olisin hiihtänyt 0,2 sekuntia nopeammin, olisin ollut siellä hyväntuoksuisena vastaanottamassa kukkia ja halauksia. Nyt siellä seisoi Ruotsin Daniel Rickardsson.

Niskasesta, silloin 22, tuli vähän 15 km kisaa myöhemmin Sotshissa Suomen hiihtohistorian nuorin olympiavoittaja, kun hän voitti Sami Jauhojärven kanssa parisprintin kultaa.

Juttu on julkaistu alun perin Urheilulehden Legendan jäljillä -palstalla lokakuussa 2020. Löydät Urheilulehdestä laadukkaita juttuja joka viikko. Tilausohjeet ovat täällä. Legendan jäljillä -palstalla Urheilulehden toimitus ottaa selvää urheilumaailman legendoista. Vinkkaa toimitusta ul.palaute@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?