Olympiavoittaja Alla Shishkina teki hurjan vertauksen Aleksandr Bolshunovin ja Joni Mäen välikohtauksesta - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Olympiavoittajalta hurja vertaus – Bolshunovin ja Mäen välikohtaus rinnastuu näihin urheiluhistorian pahamaineisimpiin tapauksiin

Kaksinkertainen taitouinnin olympiavoittaja Alla Shishkina otti kantaa Lahden tapahtumiin.

Olympiavoittaja Anna Shishkina rinnasti Aleksandr Bolshunovin ja Joni Mäen tapauksen (kesk.) Zinedine Zidanen ja Marco Materazzin (vas.) yhteenottoon ja Mike Tysonin ja Evander Holyfieldin (oik.) pahamaineiseen puraisuotteluun.­

27.1. 14:37

Venäläisen kaksinkertaisen olympiavoittajan Alla Shishkinan mielestä Aleksandr Bolshunovin laturaivokohtaus Salpausselän kisoissa rinnastuu urheiluhistorian pahamaineisimpiin epäurheilijamaisuuksiin.

Shishkina kirjoittaa Instagramissa, että Bolshunovin ja Joni Mäen välikohtaus toi hänelle heti mieleen Zinedine Zidanen ja Marco Materazzin yhteenoton jalkapallon MM-kisojen loppuottelussa vuonna 2006.

Tuolloin Ranskan joukkueen tähtipelaaja Zidane reagoi italialaistoppari Materazzin provokaatioon puskemalla tätä rintaan. Zidane ajettiin uransa viimeisessä ottelussa ulos, ja Ranska hävisi finaalin.

Ranskan Zinedine Zidane (oik.) puski Italian Marco Materazzia (vas.) rintaan vuoden 2006 MM-finaalissa.­

Toinen Shishkinan mieleen tullut tapaus oli Mike Tysonin ja Evander Holyfieldin välinen nyrkkeilyn raskaansarjan MM-titteliottelu kesäkuussa 1997. Tyson diskattiin, koska hän puraisi Holyfieldiä korvasta kahdesti.

Taitouimari Shishkina ylisti Holyfieldin käytöstä: nyrkkeilijä ei kostanut törkytemppua turvautumalla itse sääntöjenvastaisiin otteisiin.

Mike Tyson (oik.) puraisi Evander Holyfieldiä (vas.) kahdesti korvasta nyrkkeilyn WBA-liiton raskaan sarjan titteliottelussa kesäkuussa 1997.­

Sen sijaan Bolshunov toimi Shishkinan mukaan kuin Zidane: hiihtäjä lähti tunteidensa ohjaamana kostoretkelle ja tuli diskatuksi.

Shishkinan mielestä tapauksilla oli kuitenkin yksi merkittävä ero.

– Bolshunovin ja Mäen tapauksessa jälkimmäinen on toistaiseksi selvinnyt ilman seuraamuksia, Shishkina kirjoitti.

Kun Zidanen ja Materazzin välikohtauksen kaikki faktat tulivat julki, myös Materazzi sai sakot ja pelikiellon. Tosin Zidanea rangaistiin huomattavasti kovemmin.

Shishkinan mielestä Mäki oli kuin Materazzi, myös suomalaishiihtäjä käyttäytyi epäurheilijamaisesti kiilaamalla Bolshunovin edelle loppusuoralla.

Taitouimari Alla Shishkina (oik.) esitteli Rio de Janeiron olympiakisoissa voittamaansa kultamitalia Kremlissä elokuussa 2016. Shishkina oli mukana Venäjän kultajoukkueessa myös Lontoossa 2012.­

Salpausselän kisan tuomarien mukaan Mäki ei kuitenkaan rikkonut sääntöjä. Suomalaisella oli oikeus valita hiihtolinjansa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?