Norjalaislehti VG ottaa väkevästi kantaa Salpausselän kohutapahtumiin Aleksandr Bolshunovin ja Joni Mäen välillä - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Norjasta jyrähdetään entistä lujempaa Aleksandr Bolshunovin sikailusta – ”Silkkihansikkaat pois kädestä ja venäläiset kuriin”

Norjalaislehti VG ottaa väkevästi kantaa Salpausselän kohutapahtumiin.

Aleksandr Bolshunovin (oik.) touhut maalisuoralla Joni Mäen perässä puhuttavat edelleen.­

26.1. 9:07

Vaikka venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunov suostui lopulta pyytämään anteeksi Joni Mäeltä kohutaklaustaan miesten maailmancupin viestikilpailussa sunnuntaina, keskustelu Salpausselän tapahtumista jatkuu isoin kirjaimin.

Nyt kantaa on ottanut Norjan suurimman lehden Verdens Gangin kolumnisti Leif Welhaven. Hän moukaroi Kansainvälistä hiihtoliittoa ja venäläisiä armottomasti mielipidekirjoituksessaan, jonka otsikko on ”Silkkihansikkaat pois kädestä”.

Welhavenin mukaan Fisin olisi reagoitava tapahtumiin Salpausselällä, koska ”huippuhiihdon kannalta on äärimmäisen vakavaa, jos tällaisia tapahtumia katsotaan läpi sormien. On oltava raja, jota ei saa ylittää – ja tämä riippumatta tekoon syyllistyneen kansallisuudesta tai mahdollisesta tähtistatuksesta”.

Welhaven myös vaatii, että jatkossa hiihtopäättäjien olisi kyettävä avoimeen ja selkeäsanaiseen keskusteluun jatkotoimista, kun lajissa rikotaan reilun pelin sääntöjä.

– Rangaistus voisi olla lähtökielto x-määrään maailmancupin lähtöjä, tai mahdollisesti koko kisaviikonlopun seuraaminen sivusta. Se olisi ollut vähintä, mitä tästä olisi pitänyt antaa – ihan varoittavistakin syistä, Welhaven vaatii.

VG:n kolumnisti arvostelee myös venäläisiä tapauksen vähättelystä.

– Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe tuskin saa uusia ystäviä lajipiireissä, kun hänestä ei ollut laittamaan rajoja Bolshunoville.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?