Aleksandr Bolshunov pyysi Joni Mäeltä anteeksi - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Aleksandr Bolshunov pyysi Joni Mäeltä anteeksi

Venäjän hiihtoliitolta tuli julkinen anteeksipyyntö sunnuntain kohutapahtumiin.

Aleksandr Bolshunov (oik.) kohteli Joni Mäkeä kaltoin Lahdessa sunnuntaina.­

25.1. 22:37 | Päivitetty 25.1. 22:40

Joni Mäen sunnuntaina miesten maailmancupin viestikilpailun maalilinjan jälkeen törkytaklannut Aleksandr Bolshunov on nöyrtynyt anteeksipyyntöön.

24-vuotias hiihtotähti Bolshunov ja Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe pyytävät käytöstä anteeksi Venäjän hiihtoliiton tiedotteessa, joka on julkaistu myös Fisin verkkosivuilla.

– Vihamielisyys ei ole osa Venäjän joukkueen henkeä. Arvostamme väkevästi reilun pelin henkeä kaikin puolin. Aleksandr Bolshunov pyytää täten anteeksi Joni Mäeltä. Venäjän hiihtoliitto on lähettänyt tästä virallisen kirjeen myös Suomen hiihtoliitolle.

– Toivomme vilpittömästi, että jokaisen urheilijan omistautuminen ja kova työ sekä heidän suorituksensa ja maastohiihdon kauneus palaavat taas keskiöön ja ilahduttavat faneja joka puolella maailmaa.

Mäki kaatui hiihtostadionin pintaan venäläishiihtäjän koiruuden voimasta.­

Bolshunovin ääni ehti muuttua reilussa vuorokaudessa. Lahden hiihtojen kilpailunjohtaja, tuomarineuvoston jäsen Raiko Pousi tapasi sunnuntaina Bolshunovin, kun tämä saapui kuulemaan hylkäystuomionsa.

Pousin mukaan Bolshunov ei ilmestynyt tuomarineuvoston eteen millään lailla hattu kädessä tai korvat lerpallaan.

– Sanoisin, että mitään katumusta ei ollut havaittavissa, enemmänkin olemus oli ehkä jossain määrin uhmakas. Tunteet olivat vielä pinnassa, Pousi totesi sunnuntaina.

Uutistoimisto Ria Novostille tapahtumia kommentoinut Välbe oli tuoreeltaan sunnuntaina vahvasti sitä mieltä, että Mäki oli tilanteen pääsyyllinen, koska kiilasi loppusuoralla Bolshunovin eteen.

– Suomalaisen käytös oli sikamaista, Välbe jyrisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?