Ruotsalainen asiantuntija syyttää Suomen sankaria Joni Mäkeä kohutilanteesta: ”Minusta on väärin”

SVT:n hiihtoasiantuntija kävi Salpausselän kisojen puheenaiheen läpi hyvin tarkasti.

Joni Mäki ja Aleksandr Bolshunov olivat pääosassa viestihiihdosta syntyneessä kohussa.

Ruotsalainen hiihtoasiantuntija Mathias Fredriksson ihmetteli SVT:n verkkosivuilla, miksi suomalaishiihtäjä Joni Mäki selvisi kuin koira veräjästä Salpausselän kisojen viestin kohutilanteesta.

– Minusta on väärin, etteivät Suomi ja Mäki saaneet edes varoitusta, Fredriksson arvioi.

Hän kävi SVT:n videolla Mäen ja venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunovin maalisuorataistelun läpi kuva kuvalta ja sekunti sekunnilta. Fredrikssonin analyysin mukaan Bolshunov tuli suoralle paljon kovemmalla vauhdilla. Mäki valitsi aluksi keskikaistan.

– Kun Mäki tunsi, että Bolshunov tuli kovemmalla vauhdilla, päätti hän varsin yhtäkkisesti liikkua oikealle. Hän teki niin estääkseen Bolshunovia. Se ei ole urheilullisesti oikein! Fredriksson tuomitsi.

Ruotsalainen ex-hiihtäjä muistuttaa sääntöjen sanovan, ettei toista kilpailijaa saa estää. Kaistaa saa toki vaihtaa, jos ei samalla blokkaa muita. Hän piti ”päivänselvänä”, että Mäki rikkoi tilanteessa sääntöjä.

SVT:n kuvista näkyy kontakti hiihtäjien välillä. Asiantuntija huomauttaa, ettei Bolshunovilla ollut muuta mahdollisuutta kuin nostaa selkä suoraksi, mikä sai mestarihiihtäjän raivoihinsa.

– Bolshunov sivalsi Mäkeä sauvalla. Niin ei saa tehdä. Eikä Bolshunovin maaliintulo kuulu millekään urheiluareenalle, Fredriksson suomi venäläistä.

Bolshunov liukui kostoksi päin Mäkeä maalialueella ja taklasi hänet nurin. Fredriksson sanoi, ettei ole koskaan nähnyt mitään samankaltaista.

Bolshunov ja Venäjän joukkue hylättiin viestikisan lopputuloksista, mikä ruotsalaiskommentaattorin mielestä oli täysin oikein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?