Ruotsalaisnäkökulma hiihdon kohutilanteeseen: ”Mäki sulki Bolshunovin linjan”

Pitkän linjan ruotsalaistoimittaja sanoi, ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa hiihdossa.

Kuvassa näkyy, kuinka Aleksandr Bolshunov iskee Joni Mäkeä sauvalla. Tällaista, tosin vähän peitellympää, sauvoilla huitomista näkee hiihdossa usein. Mutta ruotsalaistoimittajan mukaan Bolshunov meni hetki tämän jälkeen ”aivan uudelle tasolle”.

24.1.2021 20:48

Venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunovin taklaus Suomen Joni Mäkeen puhuttaa – myös Ruotsissa.

Länsinaapurin hiihtäjiltä ei ole kuultu lausuntoja tapahtuneesta, mutta iltapäivälehti Expressenin toimittajat Ludvig Holmberg ja Tomas Pettersson puivat tapausta Expressen TV:n videollaan.

Holmberg kysyy pitkän linjan toimittajalta Petterssonilta, onko tämä nähnyt pitkällä urallaan koskaan mitään vastaavaa.

– Monenlaista olen nähnyt: metsässä astutaan toisten suksille tai ruoskitaan sauvoilla, joskus on jotain kahakoita maalialueella – mutta Bolshunov vei tämän kyllä aivan uudelle tasolle, Pettersson sanoi merkitsevästi hymyillen.

Pettersson oli kuitenkin sitä mieltä, ettei Bolshunov tai Venäjän joukkue ansaitse tempusta lisärangaistusta, esimerkiksi kilpailukieltoa viikon päästä Falunissa käytäviin kilpailuihin.

– Kukaan ei loukkaantunut, eikä tiedetä, oliko hänen (Bolshunovin) teko tahallinen. Bolshunov teki väärin, hän ylitti kaikki rajat. Heidät hylättiin, ja se on tarkoituksenmukainen rangaistus, Pettersson jatkoi.

Ruotsalaistoimittaja oli myös sitä mieltä, että Suomenkin joukkue olisi voitu hylätä Mäen loppukurvin toiminnan vuoksi. Mutkaan Bolshunovin edellä tullut Mäki valitsi oman hiihtolinjansa niin, että Bolshunov ajautui ahtaalle ja joutui vaihtamaan omaa hiihtolinjaansa.

– Mäki sulki Bolshunovin linjan. Hän teki väärin, Pettersson sanoi.

Kilpailun tuomaristo ei nähnyt Mäen hiihdossa moitittavaa.

– Meillä oli tilanteesta käytössä laadukasta videokuvaa edestä, sivulta ja yläilmasta eli kolmesta perspektiivistä. Niiden perusteella oli helppo tehdä sääntöjen mukainen päätös, Lahden hiihtojen kilpailunjohtaja ja tuomarineuvoston jäsen Raiko Pousi perusteli tuomariston ratkaisua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?