Jurylla oli helppo työ rangaista Venäjää - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Tuomarineuvoston suomalaisjäsen tapasi uhmakkaan Bolshunovin puhuttelussa – ”Ei katumusta”

Bolshunovin tunteet olivat pinnassa vielä pitkään kilpailun jälkeen. Joni Mäen tilanne juryn jäsenen mukaan aivan selvä.

Aleksandr Bolshunov ei katunut Joni Mäen hakkaamista eikä taklaamista.­

24.1. 15:28

Lahden hiihtojen kilpailunjohtaja, tuomarineuvoston jäsen Raiko Pousi tapasi sunnuntaina Aleksandr Bolshunovin, kun tämä saapui Venäjän joukkueenjohdon edustajan kanssa kuulemaan tuomionsa.

– Ratkaisua ei tarvinnut kauan kaivaa. Väkivaltaisuus menee tietysti epäurheilijamaisen käytöksen piiriin, ja kun päätös nyt kohdistui häneen joukkuekilpailussa, niin ratkaisu oli koko joukkueen suorituksen hylkäys.

Pousin mukaan Bolshunov ei ilmestynyt tuomarineuvoston eteen millään lailla hattu kädessä tai korvat lerpallaan.

– Sanoisin, että mitään katumusta ei ollut havaittavissa, enemmänkin olemus oli ehkä jossain määrin uhmakas. Tunteet olivat vielä pinnassa.

Venäjän hiihtoliitto voi halutessaan viedä tuomarineuvoston päätöksen eteenpäin Kansainvälisen hiihtoliiton käsittelyyn.

– Mutta veikkaisin kyllä, etteivät vie, koska eivät itsekään pitäneet Bolshunovin käytöstä millään lailla asiallisena.

Bolshunovin lämmitti maalialueella nähtyyn taklaukseen ja sitä edeltäneeseen sauvaniskuun Suomen ankkurin Joni Mäen härski ja ovela ajolinjavalinta, joka oli ajaa venäläisen päin mainostauluja.

Bolshunov katsoi Mäen vaihtaneen ajolinjaansa havutusten päällä, kieltoalueella. Näin ei Pousin mukaan käynyt.

– Meillä oli tilanteesta käytössä laadukasta videokuvaa edestä, sivulta ja yläilmasta eli kolmesta perspektiivistä. Niiden perusteella oli helppo tehdä sääntöjen mukainen päätös.

Joni Mäki lensi nurin Aleksandr Bolshunovin yllätystaklauksen voimasta.­

Venäjän edustajat eivät kuvamateriaaliin tutustuttuaan tehneet Mäen menettelyyn kohdistunutta protestia, jonka laatimiseen olisi ollut 15 minuuttia aikaa kilpailun päättymisestä.

– Eivät tehneet, vaikka asiasta heidän kanssaan keskusteltiin ja mahdollisuutta tarjottiin.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?