Harri Kirvesniemi tyrmistyi venäläistähden sikailusta – ”Siitä ei ole kahta sanaa” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Harri Kirvesniemi tyrmistyi venäläistähden sikailusta – ”Siitä ei ole kahta sanaa”

Suomi juhli maailmancupin viestin toista sijaa Salpausselällä. Loppusuoralla nähtiin rajua draamaa.

Miesten viestin loppukirissä nähtiin rajua draamaa.­

24.1. 13:41

Ankkuri Joni Mäki johdatti Suomen sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Salpausselän maailmancupissa. Mäki kukisti loppusuoran kiivaaksi yltyneessä kirikamppailussa kaiken voittaneen Aleksandr Bolshunovin.

Bolsuhnov koki, että 25-vuotias suomalainen olisi kiilannut hänen eteensä noin 60 metriä ennen maalia. Sen jälkeen jälki oli rumaa. Bolshunov menetti malttinsa totaalisesti, huitaisi heti Mäkeä sauvalla ja maaliviivan jälkeen vielä töytäisi tämän tylysti lumeen.

Ilta-Sanomien maastohiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi tyrmistyi näkemästään.

– Aivan järjettömän törkeä temppu. Sauvalla iskeminen oli jo tarpeeksi paha, ja sitten vielä päälle se käsittämätön taklaus maalissa. Bolshunov kaatui jo eilen ja tunteet kävivät varmasti jo valmiiksi kuumana, mutta eihän tuossa silti ole mitään järkeä, Kirvesniemi linjasi.

Alexander Bolshunov menetti malttinsa hävittyään rajun kiritaiston Joni Mäkeä vastaan.­

Lahden hiihtostadinoilla kuiskittiin pitkään, että Suomi saatettaisiin hylätä viestistä, mutta lopulta sen kohtalon koki Venäjä – törkytemppuun syyllistyneen Bolshunovin takia.

– Totta kai heidät hylättiin. Siitä ei ole kahta sanaa, Kirvesniemi latasi

Hänen mukaansa Mäki ei tehnyt mitään väärää hurjassa kiritaistossa. Hän saapui havutetulle maalisuoralle selvästi ennen Bolshunovia, ja oli näin oikeutettu valitsemaan kaistansa ensin.

– Ei siinä ollut yhtään mitään. Joni oli selvästi edellä, kun havutus alkoi, ja Bolshunov yritti ihan turhaan laidasta ohi. Hänen kokemuksellaan pitäisi ymmärtää, mitä kaveri tuollaisessa tilanteessa tekee. Joni teki juuri niin kuin pitikin.

Kirvesniemi epäilee, että Bolshunov saattaa saada rangaistuksen sikailustaan.

– Tiedä vaikka jäisi Falun (ensi viikonlopun mc-kilpailu) hiihtämättä. Bolshu palaa laduille varmasti vihaisena, mutta täytyy toivoa, että hän purkaa turhautumisensa johonkin muuhun kuin kilpakumppaneihinsa.

Suomalaismiesten suoritus oli erinomainen myös suurimman hehkutuksen – ansaitusti – keränneen Mäen takana. Perinteisellä hiihtäneet Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola tekivät tarvittavan ja kolmannella osuudella hurjastellut Iivo Niskanen petasi kiriherkäksi tiedetylle Mäelle täydellisen paikan.

– Jonin on aika vaikea puhua itselleen maajoukkuetehtävissä muuta kuin ankkuriosuutta. Huima veto, Kirvesniemi kehaisi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?