Miesten tulos surkea Lahdessa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Kommentti: Suomen mieshiihtäjien kisapäivä oli synkkä – konkari tiivisti joukkueen panoksen ytimekkäästi

Miesten panos yhdistelmäkilpailussa oli lähes vastaansanomaton katastrofi, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Iivo Niskanen oli kahdeksantena paras suomalaishiihtäjä lauantaina miesten yhdistelmäkisassa Lahdessa.­

23.1. 16:49

Suomen mieshiihtäjien panosta Lahden maailmancupin lauantaisessa yhdistelmäkilpailussa kommentoi kokeneimpiin maajoukkueratsuihin kuuluva Perttu Hyvärinen:

– Ihan helvetin huono ainakin.

Ei siihen paljon lisättävää olekaan, kun kaksi miestä pääsee maailmancupin pisteille, vaikka kilpailusta puuttui vajaa 10 kansainvälisesti kovaksi tekijäksi katsottavaa hiihtäjää.

Perinteisen suksen valintansa täydellisesti tupeksinut Hyvärinen jäi pisteiltä maalikameran kuvalla, Ristomatti Hakola (26:s) nitkahti vapaan osuudella totaalisesti ja optimistisesti aloittaneen Joni Mäen (36:s) hommat hyytyivät komeaan kaatumiseen, kun kilpailua oli takana vasta vajaa kuudennes.

Jos pilvestä jotain hopeareunusta hakee, niin onneksi MM-viestin päävastustajaksi kaavailtu Ranska ei ollut tätä mahalaskua näkemässä ja itseluottamustaan pönkittämässä.

Iivo Niskanen (8:s) oli odotetusti ja tietysti paras suomalainen, mutta hänenkin kilpailustaan kannattaa muistella lähinnä hienoa avauspuoliskoa.

Suksihuoltokaan ei miesten kilpailun osalta nostanut tällä kertaa pakasta pelkkiä voittoarpoja.

Peräti kaksi isäntämaan hiihtäjää otettiin kierroksella kiinni ja liputettiin nolosti sivuun. Heitä ei asiasta tule kölin ali vedellä; kumpikin oli harvinaisen kilpailumuodon edustusryhmässä lähinnä ilman omaa syytään.

Suomi ei koskaan ole saavuttanut miesten yhdistelmäkilpailussa arvokisamitalia. Sitä ei lauantainkaan perusteella käy juuri ihmetteleminen. Suomi on aina vastustanut kaikkea uutta hiihtourheilussa – kuten yhdistelmäkilpailua. Sitäkin satoa tässä nyt osin niitettiin.

Norjalaisia mieshiihtäjiä ympäröi Lahden maailmancupin alla pari kysymysmerkkiä. Mitä kuukausikaupalla jatkunut, pelkkä omissa nurkissa pyöriminen on tehnyt miesten kansainväliselle iskukyvylle?

Neloisvoitto varmaan antoi siihen vastauksen.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?