Iivo Niskanen tyytyväinen 8. sijaan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskanen simahti Lahdessa, mutta uhkuu itseluottamusta MM-kisoihin!

Iivo Niskasen heikko hetki liikaa oli norjalaisten grillissä, mutta mies ei ollut pettynyt.

Iivo Niskanen katsoo luottavaisena jatkoon.­

23.1. 16:10

Iivo Niskanen tuli odotetusti lauantain yhdistelmäkilpailun suksienvaihtoon kärjessä, mutta yhtä lailla odotetusti hän ei onnistunut lyömään porukkaa haluamallaan tavalla hajalle vahvemmalla hiihtotavallaan.

Vapaan osuudella alkoi Sjur Röthen ja Hans Christer Holundin hiostava grilli, jossa Niskanen lopulta kypsyi paistiksi. Hän tuli maaliin 8:ntena, vähän yli puoli minuuttia voittaja Emil Iversenin takana.

– Vapaan osuudella tuli heikko hetki ja jäin muutaman metrin. Siinä mentiin hetki niin lujaa. Jaksamista olisi periaatteessa ollut, mutta lihaksisto ei tänään antanut tuon enempää irti.

Niskanen tuli Lahteen pitkältä kilpailutauolta, mutta ei pitänyt sitä tai tottumattomuutta harvoin hiihdettävään kilpailumuotoon selityksenä.

– Kuulostaa varmaan hullulta, kun sanon, että olen ihan tyytyväinen 8. sijaan.

Yhdistelmäkilpailusta on tullut Niskasen toinen henkilökohtainen pääkilpailumuoto, joka viime MM-kisoissa tuotti jo 4. sijan ja yhtä kaatumista vaille jopa mitalin.

Kerran nitkahdettuaan Niskanen kiipesi vielä kerran jojon päähän muutama kilometri ennen maalia, mutta paikka oli täysin tekemätön ja ero kärjessä paahtaneisiin norjalaisiin repesi hetkessä.

Niskanen jäi hetkessä kärjestä niin kauas, ettei nähnyt aitiopaikalta edes tilannetta, jossa Holund ja Aleksandr Bolshunov kaatuivat ja menettivät mahdollisuutensa.

Niskanen ei vaikuttanut yllättyneeltä siitä, että suorituskyky ja lihaksiston energiantuotto ei vielä vapaalla osuudella riittänyt. Liukkaalla suksella helposti sujuneen perinteisen osuuden aikana hän kuitenkin teki rohkaisevia havaintoja, jotka pitäisi maaliskuun alussa Oberstdorfin MM-maastoissa lunastaa tosiksi:

– Jos tänään olisi hiihdetty 50 kilometriä perinteistä, olisi ollut ihan kivaa.

50 kilometrin yhteislähtö latua pitkin on Niskasen ässäkortti Etelä-Saksassa 7. maaliskuuta MM-kisojen viimeisenä päivänä.

MM-viimeistelyn matkan hallitseva olympiavoittaja aikoo muun muassa pandemiatilanteen takia hoitaa kotimaisemissa akselilla Kuopio–Vuokatti.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?