Krista Pärmäkoski pettyi hiihtoonsa Salpausselällä – harmitteli virhettään: ”Tulos voisi olla erilainen” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Krista Pärmäkoski pettyi hiihtoonsa Salpausselällä – harmitteli virhettään: ”Tulos voisi olla erilainen”

Pärmäkoski oli lauantaina yhdistelmähiihdon paras suomalainen. Suoritus jätti kuitenkin rutkasti parantamisen varaa.

Krista Pärmäkoski ei ollut tyytyväinen yhdeksänteen sijaansa.­

23.1. 13:48

Krista Pärmäkoski vastasi parhaimmasta suomalaissuorituksesta sijoittumalla yhdeksänneksi naisten 2 x 7,5 kilometrin yhdistelmähiihdossa Salpausselän maailmancupissa.

Kilpailun näytöstyyliin voittanut Therese Johaug karkasi jo ensimmäisellä kierroksella. Erot kasvoivat suuriksi jo perinteisen osuudella, ja Pärmäkoskella oli ajoittain vaikeuksia pysyä myöskään jahtiryhmän mukana.

– Se oli ihan ok veto. Ei nyt mikään katastrofi, mutta missään nimessä en ole tyytyväinen, hän summasi kilpailun jälkeen.

Pärmäkoski kertoi antaneensa muille hieman tasoitusta perinteisen suksen luistossa. Hän päätti panostaa hitaassa vesikelissä pitoon, mikä osoittautui ainakin osittain vääräksi ratkaisuksi.

– Tänään tarjoiltiin sellaista vauhtia, että rentous oli kaukana pidosta huolimatta. Ryhmässä myös hypittiin koko ajan toisten suksien päälle, niin en päässyt tekemään omaa hiihtoa.

Pärmäkoski paranteli hieman asemiaan vapaalle siirryttäessä. Suomalaisen iskukyky ei kuitenkaan riittänyt pääjoukosta irtaantumiseen, vaikka raskaan Tourin de Skin rasitukset onkin jo hänen mukaansa saatu huuhdottua kropasta.

– Vaihtohan mulla oli superhyvä, ja yllätin vähän itsenikin, kun se lähti liikkeelle niin hyvin. Alun jälkeen oli kuitenkin vaikeaa, eikä vapaan hiihto oikein lähtenyt rullaamaan. Se pertsan vauhti oli vähän liikaa.

Johaugin näyttävä paluu maailmancupin ympyröihin ei yllättänyt suomalaistähteä. Hän kertoi pelänneensä norjalaiselta vielä nähtyäkin ankarampaa hauiksennäyttöä.

– No vähän pettynyt olen Thereseen – minusta hän olisi voinut hiihtää kovempaa. Ei vaan, onhan hän todella kova, kun pystyi irtautumaan, vaikka laskut ovat täällä tosi kasaavia, Pärmäkoski leukaili maalialueella.

Harmaan lauantain valoisin puoli oli Pärmäkosken siedettävä ero palkintopallitaisteluun. Ylhäisessä yksinäisyydessään taivaltanut Johaug karkasi reilun minuutin päähän, mutta Pärmäkoski hävisi kolmanneksi sijoittuneelle Heidi Wengille vain reilun puoli minuuttia.

Vielä marraskuussa Rukalla tilanne vaikutti huomattavasti toivottomammalta, kun hän jäi peräti puolentoista minuutin päähän pallikamppailusta.

– Ei se paha ole, koska tänään oli hidas vesikeli. Ero on melko lailla sama kuin Tourilla, ja jos pertsan suksi olisi ollut vähän liukkaampi, tulos voisi olla vähän erilainen.

Tekemistä kuitenkin riittää, sillä Oberstdorfin MM-kisoihin on aikaa enää reilu kuukausi.

– Totta kai haluaisin olla pallilla, mutta nyt se on siellä puolen minuutin päässä. Pitäisi pystyä taikomaan se aikaero kiinni. Uskon sen olevan mahdollista, kun saadaan kaikki kuntoon, Pärmäkoski vakuutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?