Eirik Myhr Nossum sai jo toistamiseen virheellisen tuloksen koronatestistä Suomessa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Norjan hiihtovalmentajalla uskomaton tuuri suomalaisten koronatestien kanssa – ”Pitäisi laittaa lotto sisään”

Päävalmentaja Eirik Myhr Nossum sai väärän positiivisen testituloksen Suomessa jo toisen kerran tällä kaudella.

Norjan miesten vastuuvalmentaja Eirik Myhr Nossum on ollut tällä kaudella kovaonninen suomalaisten koronatestien kanssa.­

22.1. 14:34

Norjalaiselle hiihtovalmentajalle Eirik Myhr Nossumille on osunut tällä kaudella Suomessa melkoinen arpaonni.

Miesten normaalimatkojen maajoukkueen päävalmentaja antoi marraskuun lopussa Kuusamossa positiivisen koronanäytteen niin kutsutussa vasta-ainetestissä. Tuloksen tultua koko Norjan joukkue oli hetken karanteenissa, kunnes Nossumin toinen testi oli negatiivinen. Muuten koko joukkue olisi saattanut joutua jäämään sivuun maailmancupin avausosakilpailuista Koillismaalla.

Torstaina pitkään kansainvälisestä toiminnasta sivussa ollut Norjan maajoukkue saapui Lahden maailmancupiin – ja Nossumille kävi täsmälleen samalla tavalla kuin Kuusamossa. Vasta-ainetesti antoi taas ensin positiivisen ja sen jälkeen luotettavampi PCR-testi negatiivisen tuloksen.

– En ollut ensimmäisestä tuloksesta kovin huolissani, sillä uskoin, että toinen testi on taas negatiivinen. Olen toiminut niin, etten ymmärrä, mistä olisin voinut saada tartunnan. Matkustin Lahteen tiukasti erilläni muista joukkueen jäsenistä. Ja vasta-ainetestien luotettavuushan ei ole ollut kovin korkea, kertoi Ilta-Sanomien Lahdesta tavoittama päävalmentaja, joka suhtautui asiaan hyvällä huumorilla.

– Itse asiassa minun pitäisi laittaa lotto sisään. Tiedän, että Iivo (Niskanen) on kova ravivedonlyöjä. Minun tilanteessani hänen kannattaisi mennä raveihin, sillä todennäköisesti joka veto osuisi.

Lahden Salpausselällä kilpaillaan maailmancupin pisteistä lauantaina ja sunnuntaina.­

Nossum kertoi, että positiivisen ja negatiivisen tuloksen välillä kului Lahdessa noin kuusi tuntia. Hän korosti, ettei mitenkään sinänsä kritisoi kisajärjestäjien testausprotokollaa.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kertoi viime viikolla Ilta-Sanomille, että Lahden maailmancupin koronatestausruljanssi maksaa kaikkineen jopa yli 400 000 euroa, mistä Hiihtoliitolle jää maksettavaa noin 50 000 euroa.

– Kun joskus seuraavan kerran saavun Suomeen, toivon, että maailma on silloin taas normaalissa järjestyksessä. Kolmatta tällaista kokemusta en sentään toivo, Nossum nauroi.

Norja on ollut pois hiihdon kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Kuusamon maailmancupin eli marraskuun viimeisen viikonlopun jälkeen. Nossumin mukaan joukkue matkustikin Lahteen erityisen mielellään.

– Meidän on pakko saada taas tuntumaa siitä, missä menemme muuhun kansainväliseen kärkeen verrattuna. Sitä ei saa katsomalla Tour de Skitä tv:stä. Koko joukkue on Suomessa fantastisen hyvällä mielialalla, päävalmentaja sanoi.

Nossumin koronatestiarvasta kertoi ensimmäisenä Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?