Martti Jylhä näyttää, miten työmatka taittuu Helsingissä suksilla – ”Päivän hyötyliikunta hoitui samalla” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Martti Jylhä näyttää, miten työmatka taittuu Helsingissä suksilla – ”Päivän hyötyliikunta hoitui samalla”

Martti Jylhä taittoi työmatkansa kätevästi suksilla.

Martti Jylhä näytti työmatkailun mallia.­

20.1. 19:05

Entinen huipputason hiihtäjä Martti Jylhä ei ole joutunut ripustamaan suksiaan naulaan kokonaan, vaikka urheilu-ura loppui ja elämä jatkuu Helsingissä.

Jylhä latasi tiistaina Instagramiin videon vauhdikkaasta työmatkastaan. Hän taittoi sen suurimmaksi osaksi suksilla, vaikka oli matkalla Helsingin Vallilasta kotiin. Alue ei ole varsinaisesti tunnettu vauhdikkaista laduistaan, mutta luminen tammikuu antoi mahdollisuuden kokeilla uudenlaista työmatkailua.

– Minulla oli monot repussa, sukset ja sauvat kädessä. Juoksin alkumatkan Keskuspuistoon ja siellä sitten sukset jalkaan. Vanhan liiton meininkiä, pitäähän sitä kokeilla, puhelimitse tavoitettu Jylhä kertoo.

Videolla Jylhä halusi myös antaa panoksensa ”talvien pelastamisen” puolesta työskentelevälle Protect Our Winters -kampanjalle. Normaalisti Jylhä taittaa työmatkansa juosten. Nyt hän kokeili jotain uutta.

– Heh, voisihan sen useamminkin tehdä. Juosten pääsee suorempaa reittiä, mutta pienellä vaivannäöllä pääsi suksillakin. Jos lumet jatkuvat, niin teen toistekin. Saan siinä päivän urheilusuoritteen samalla.

Jylhän työpaikka, urheiluun erikoistuvaa sisältömarkkinointia ja suunnittelupalveluja tarjoava Snou Creative, sijaitsee Vallilassa. Hän löysi uuden uran pian hiihtoelämän jäätyä taakse vuonna 2019.

– Olen viihtynyt todella hyvin. En ole katunut urheilu-uran lopettamista. Pääsin heti mielekkäisiin töihin ja ennen kaikkea kivaan työyhteisöön. Mukavaa on sekin, että voin uudella urallani käyttää vanhoja vahvuuksiani. Ja nyt se onnistuu myös työmatkalla, Jylhä sanoo ja nauraa.

33-vuotias Jylhä on nuorten maailmanmestari vuodelta 2007. Hän kilpaili 116 maailmancupin osakilpailussa ja nousi kerran palkintokorokkeelle. Jylhä osallistui kaksiin olympialaisiin (2014, 2018) ja neljä kertaa aikuisten MM-kisoihin (2009, 2011, 2015, 2017).

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?