Johannes Hösflot Kläbo jätettiin tylysti neljänneksi Norjan mestaruushiihtojen alimatkalla – ei osallistu Lahden maailmancupiin - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Johannes Hösflot Kläbo jätettiin tylysti neljänneksi Norjan mestaruushiihtojen alimatkalla – ei osallistu Lahden maailmancupiin

Norja palaa Salpausselän kisoissa maastohiihdon maailmancupiin puolentoista kuukauden tauolta. Kläbo jää kotiin harjoittelemaan.

Johannes Hösflot Kläbo Rukalla viime marraskuussa.­

18.1. 18:10 | Päivitetty 18.1. 18:17

Therese Johaug ja Erik Valnes juhlivat mestaruuksia, kun maastohiihdon Norjan mestaruuskilpailut jatkuivat maanantaina Trondheimissa. Naiset hiihtivät viisi kilometriä perinteistä ja miehet kympin.

Johaug voitti ensimmäisen Norjan mestaruuden vuonna 2007, ja tuorein mestaruus on uran 16:s. Hän sivusi saavutuksella Oddvar Brån ja Bente Skarin mestaruuksien määrää, mutta edellä on vielä edellinen naisten hiihtokuningatar Marit Björgen 25 mestaruudella.

– On hienoa, kun saa nimensä tällaisten hiihtäjien rinnalle. Olen ylpeä mestaruuksistani, ja oli hienoa saavuttaa 16:s titteli, Johaug kertoi.

– Olen myös tyytyväinen tämän päivän hiihtooni.

Johaug, 32, voitti kilpailun 16,6 sekunnin erolla Kathrine Harsemiin ja 25,9 sekunnilla Anna Svendsenin.

Maanantain mestaruudet ratkottiin alimatkoilla, jotka eivät ole arvokisojen ohjelmassa. Yleensä ne hiihdetään Norjan mestaruuskisojen toisessa osassa keväällä, eivätkä Johaugin hankalimmat vastustajat osallistuneet nyt kilpailuun.

MM-joukkueeseen pyrkivistä hiihtäjistä Heidi Weng ja Helene Marie Fossesholm sekä Lotta ja Tiril Udnes Weng jättivät kilpailun väliin.

Johaug puolestaan päätti kisansa maanantaihin. Hän matkusti kilpailun jälkeen kotiinsa Osloon, eikä osallistu tiistaina kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun.

– Alan valmistautua Lahden maailmancupiin, Johaug ilmoitti ennen kotimatkaa.

Valnesin ensimmäinen mestaruus

Sprintterinä ansioituneelle Valnesille Norjan mestaruus oli uran ensimmäinen aikuisten sarjassa. Hän johti kilpailua lähdöstä maaliin.

– Oli raaka veto, mutta tuli ensimmäinen mestaruus. Hiihto onnistui hyvin alusta loppuun, Valnes kommentoi kilpailua.

– Olen päättänyt kokeilla, miten pitkälle voin kehittyä normaalimatkoilla, ja juuri tätä varten minä harjoittelen.

Daniel Stock jäi voittajasta 8,9 ja Martin Löwström Nyenget 18,2 sekuntia. Johannes Hösflot Kläbo jätettiin yllättäen neljänneksi.

Johaug voitti marraskuun lopulla maailmancupin avauksessa Rukalla kaikki kolme naisten normaalimatkan kilpailua ja Kläbo kaksi miesten starttia. Norja ei lähettänyt joukkueita joulukuun maailmancupeihin eikä alkuvuodesta Tour de Skille.

Norja palaa maailmancupiin viikonloppuna Salpausselän kisoissa. NRK uutisoi maanantaina, ettei Kläbo ole kuitenkaan mukana Norjan joukkueessa Lahdessa.

Kovaan harjoitusjaksoon panostava supertähti palaa maailmancupiin vasta Obersdorfin MM-kisoja edeltävänä viikonloppuna Falunissa. Muut norjalaishuiput, kuten Johaug, matkustavat ensi viikonloppuna Suomeen.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?