Koronatilanne heikentyi nopeasti Kainuussa – nuorten SM-hiihdot siirretään

Vuokatissa ei tulevana viikonloppuna hiihdetä nuorten SM-mitaleista.

Vuokatissa ei hiihdetä tulevana viikonloppuna. Kuva on kuvituskuva.

11.1.2021 19:07

Vuokatissa tulevana viikonloppuna kisattaviksi aiotut nuorten SM-hiihdot siirretään myöhemmin järjestettäväksi, kertoivat kisajärjestäjät maanantaina. Koronatilanne on heikentynyt Kainuussa nopeasti.

– Ainoa vastuullinen ratkaisu on siirtää kisoja. Ne pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, mutta tietysti harmittaa erityisesti nuorten urheilijoiden puolesta, toteaa Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen.

Vaikka kisat olisi järjestetty ilman yleisöä ja urheilijoita olisi testattu, ei Kainuun sote voinut suositella tapahtuman järjestämistä.

– Kainuussa jouduttaneen päättämään lähipäivinä uusista rajoituksista, sillä olemme jo ylittäneet kiihtymisvaiheen kriteerit. Vaikka tiedämme syksyn kokemuksesta, että ns. urheilijakupla voidaan onnistuneesti toteuttaa, emme voi suositella ison tapahtuman järjestämistä, vaikka virallista määräystä asiasta ei olisikaan, Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari sanoo.

Maanantaina varmistui myös se, että ilma-aseiden EM-kilpailuja ei ammuta koronaviruspandemian vuoksi Lohjalla Kisat oli käydä helmi–maaliskuussa Kisakallion urheiluopistossa.

– Terveys- ja turvallisuusriskit olivat koronan takia yksinkertaisesti liian suuret, vaikka yritimme rakentaa Kisakallioon ”kuplaa”, kilpailujen johtaja Marko Leppä arvioi tiedotteessa.

Kisoissa oli määrä jakaa olympiapaikkoja naisten ja miesten ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Nyt ne menevät rankingin mukaan, eikä Suomi ole saamassa lisää Tokion paikkoja.

Yhteensä kymmenen olympiamaapaikkaa on vielä jaossa kivääri- ja pistoolilajeissa sekä trapissa Osijekin EM-kisoissa touko–kesäkuussa.

Lohjalta peruuntuvat myös para-ammunnan EM-kilpailut ja helmikuiset ilma-aseiden SM-kilpailut. Suomen ampumaurheiluliiton mukaan Euroopan ampumaurheiluliitto tutkii mahdollisuutta pitää EM-kisat jossain muualla ennen olympialaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?