Norjalaistähti Martin Johnsrud Sundby avautui pahoista terveysongelmistaan – myös Markus-poika joutui sairaalaan: ”Olen täysin halvaantunut”

Moninkertainen arvokisamitalisti Martin Johnsrud Sundby kertoo tuoreessa dokumentissa, että hänen uransa saattaa olla ohi.

Martin Johnsrud Sundbyn selkä oli koetuksella Seefeldin MM-laduilla talvella 2019.

11.1.2021 9:18

Norjalainen Martin Johnsrud Sundby on ollut miesten maastohiihdon kiintotähti 2010-luvun ajan. Uusi vuosikymmen ei ole alkanut yhtä hyvin, sillä 36-vuotias Johnsrud Sundby on kärsinyt vaikeista selkäkivuista.

Marraskuussa hän kertoi Beitostölenin kilpailun yhteydessä terveysongelmistaan. Lauantaina Norjan tv-yhtiö NRK näytti dokumentin, jossa on seurattu hiihtäjän elämää. Siinä Johnsrud Sundby paljastaa, että hänen uransa saattaa olla ohi.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on fysiikkani kanssa ratkaisemattomia ongelmia. Olen täysin halvaantunut, Johnsrud Sundby sanoo dokumentissa Dagbladetin mukaan.

Johnsrud Sundby arvelee harjoitelleensa liikaa.

– Olisi ehkä ollut kropalle parempi lähteä kisakauteen 800 harjoitustunnilla kuin 1 000–1 100 tunnilla.

Dokumentissa kerrotaan myös hiihtäjän lapsen terveysongelmista. Johnsrud Sundbyn 7-vuotias Markus-poika joutui lokakuun puolivälissä sairaalaan sydänongelmien takia. Pohjalta todettiin eteisvärinä ja hänet leikattiin sairaalassa lokakuussa.

– Omista ongelmistani ja hiihtostadioneilla tapahtuvista asioista tuli hyvin mitättömiä, Sundby kertoi.

Myös hiihtäjä itse on kärsinyt sydänvaivoista, sillä hänet jouduttiin kerran lennättämään helikopterilla Pohjois-Amerikasta Osloon kilpailutilanteessa tulleiden sydänongelmien takia.

Johnsrud Sundby kilpaili sunnuntaina Norjan cupissa 30 kilometrin matkalla ja sijoittui kymmenenneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?