Suomalaissensaatio palautui tylysti maan pinnalle hirmunousussa – puhisi Ylelle: ”Jos eilen pystyi tekemään mitä vain...”

Markus Vuorela oli vaikeuksissa Alpe Cermisin kammonousussa.

Markus Vuorelan suksi ei kulkenut sunnuntaina.

Miesten puolella suomalaisten valopilkuksi Tour de Skillä nousi 24-vuotias Markus Vuorela. Nousevan suomalaistoivon kiertueen kohokohta nähtiin lauantaina, kun hän venyi sprintissä upeasti seitsemänneksi.

Sunnuntain armoton loppunousu Alpe Cermisin huipulle palautti Vuorelan kuitenkin tylysti maan pinnalle. Rättiväsynyt suomalainen ylitti maaliviivan sijalla 43.

– Oli vaikea päivä tänään. Jos eilen pystyi tekemään mitä vain, niin tänään oli sellainen päivä, että tuli selkä edellä vastaan ladulla. En ollut palautunut eilisestä, Vuorela kertoi kisan jälkeen Ylen tv-lähetyksessä.

Vuorela oli nyt ensimmäistä kertaa mukana legendaarisessa alppimäen kipuamisessa, mutta totesi, että poikkeuksellisen reitin sopivuudesta miehen ominaisuuksille on tämän sunnuntain perusteella vaikea sanoa kovin paljoa.

– On vaikeaa sanoa, miten hiihtoni sopii ylämäkeen, kun oli tasaisellakin niin vaikeaa. Ei ollut normaali kulku tänään. Eilen kisan jälkeen oli vielä testit ja muut. Jouduin odottamaan pari tuntia enkä saanut heti lämmintä ruokaa. Se saattoi vaikuttaa tähän päivään, Vuorela pohti.

Joka tapauksessa kiertue jäi kokonaisuutena Vuorelan osalta ehdottomasti plussan puolelle. Hän sijoittui kokonaiskilpailussa parhaana suomalaismiehenä 27:nneksi.

– Toivotaan, että Tour de Ski oli käännekohta urallani. Ollaan hyvin tavoitteessa ja täällä on tullut todella hyviä hiihtoja. Yli omien odotusten meni, ja ästä suunta on vain ylöspäin, Vuorela totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?