Petter Northug joutuu vankilaan - entinen kilpakumppani Calle Halfvarsson: ”Tyhmyyksistä joutuu maksamaan” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Petter Northug joutuu vankilaan – entinen arkki­vihollinen: ”Tyhmyyksistä joutuu maksamaan”

Entinen kova kilpakumppani järkyttyi Petter Northugin tuomiosta.

Petter Northug tuli maaliin ensimmäisenä Val di Fiemmen 4x10 kilometrin viestikilpailussa maaliskuussa 2013. Ruotsin Calle Halfvarsson seurasi heti perässä. Nyt Halfvarsson antaa taustatukea Northugille.­

21.12.2020 18:13

Ruotsalainen maastohiihtotähti Calle Halfvarsson on maanantaina kovan tuomion saaneen Petter Northugin pitkäaikainen ystävä.

Kaksikko tekee myös sponsoriyhteistyötä: Halfvarsson toimii Northugin yrityksen hiihtolasien mannekiinina.

Halfvarsson pysyi Northugin rinnalla, kun epäilyt ylinopeudesta ja kokaiinin hallussapidosta tulivat julki – ja pysyy yhä.

– Mutta jos tekee tyhmiä asioita, niistä joutuu maksamaan ja kärsimään, hän kommentoi ruotsalaiselle Sportbladetille.

Halfvarssonin ja Northugin välit eivät ole olleet aina kovin lämpimät.

Northug tuomittiin seitsemän kuukauden vankilatuomioon ja menettämään ajokorttinsa loppuiäkseen. Hän syyllistyi kokaiinin hallussapitoon ja ylinopeuteen.

Toinen ruotsalainen, Marcus Hellner, tunnettiin 2010-luvulla Northugin kenties kovimpana kilpakumppanina. Järkyttyneen Hellnerin ei ole helppo puhua Northugin tuomiosta.

– En ole ollut hänen kanssaan tekemisissä viime aikoina, enkä tiedä, miten hänellä on mennyt. Tämä on vain tosi ikävää, Hellner sanoi Sportbladetille.

– En osaa ottaa kantaa, oliko hänen saamansa tuomio kova vai ei. Mutta toivottavasti hän ottaa tästä opikseen ja toipuu, Hellner lisäsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?