Ruotsalaishiihtäjä Moa Lundgren, 22, Tour de Skistä: ”On melkein vaarallisempaa olla kotimaisemissa ja käydä ostoksilla”

Ruotsalaishiihtäjä Moa Lundgren lähtee luottavaisin mielin Keski-Eurooppaan.

Moa Lundgren ei pelkää koronavirusta.

21.12.2020 10:41

Ruotsi ja Suomi ovat osallistumassa Keski-Euroopassa hiihdettävälle Tour de Skille, mutta norjalaisia siellä ei nähdä.

Vaikka koronavirus jyllää Ruotsissa ja Keski-Euroopassa sekä on saanut uuden muunnoksen ainakin Britanniassa, ruotsalaissivakoitsija Moa Lundgren suhtautuu kilpailuturneen onnistumiseen luottavaisena.

– Lento- ja hotellijärjestelymme on hoidettu hyvin. On melkein vaarallisempaa olla kotimaisemissa ja käydä jossain ostoksilla. Minua ei huolestuta, koska tiedän olevani huolellinen. Olen jo varmasti ollut tekemisissä sen (koronaviruksen) kanssa, kun otetaan huomioon sen herkkä leviäminen, 22-vuotias Lundgren sanoi Aftonbladetille.

Ruotsin joukkue matkustaa Sveitsiin kalliilla charterlennolla ja siirtyy paikkakunnalta toiselle toiseen linja-autolla. Joukkueen jäsenet suojautuvat koronatartunnalta myös pysymällä tiukasti omissa hotellihuoneissaan ja heille varatuissa ruokailutiloissa.

Norjan tähtihiihtäjä Johannes Hösflot Kläbo on väläyttänyt jopa MM-kilpailujen jättämistä väliin. 24-vuotiaan norjalaisen ykköstavoitteensa on pysyä terveenä.

– Ehkä olen naiivi, nuori ja tyhmä. Mutta olen myös kaksi vuotta nuorempi. Mutta totta kai riski on olemassa, Kläbo sanoo.

Norja on vetäytynyt kaikista maailmancupin kilpailuista ennen Oberstdorfin MM-hiihtoja, jotka hiihdetään helmikuun lopussa. Suomi ja Ruotsi eivät olleet mukana aiemmin joulukuussa hiihdetyissä maailmancupin kilpailussa Sveitsin Davosissa ja Saksan Dresdenissä.

Tour de Ski käynnistyy 1. tammikuuta Sveitsin Val Müstairista. Se päättyy 10. tammikuuta Italian Val di Fiemmeen. Hiihtäjät starttaavat matkaan kahdeksan kertaa Tour de Skin aikana.

Hiihtoliitto on ilmoittanut, että Suomen joukkue Tour de Skille kerrotaan maanantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?