Marit Björgen löi Therese Johaugille jauhot suuhun - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Marit Björgen, 40, on yhä käsittämättömässä kunnossa – löi Therese Johaugille jauhot suuhun armottomassa testissä

Marit Björgen ja Therese Johaug osallistuivat brutaaliin testiin. Björgen oli vahvempi kahdessa testissä kolmesta, mutta Johaugin kokonaistulos oli kuitenkin parempi.

Marit Björgen (vas.) ja Therese Johaug ottivat naisesta mittaa kolmiosaisessa testissä.­

16.12.2020 10:01

Marit Björgen, 40, on edelleen rautaisessa kunnossa, vaikka lopetti huikean hiihtouransa huhtikuussa 2018.

Norjalainen on kaikkien aikojen menestynein talviolympiaurheilija ja arvokisavoitoilla mitattuna menestynein maastohiihtäjä. Hän voitti urallaan kahdeksan olympiakultaa ja 18 MM-kultaa.

NRK on julkaissut Instagramissa videomateriaalia oslolaiselta kuntosalilta, missä Björgen ja Norjan nykyinen hiihtokuningatar Therese Johaug, 32, osallistuivat Ragde Indoor Challengeen.

Björgen ja Johaug testasivat vireystilojaan viiden kilometrin juoksumatolla 10 prosentin kulmassa, viiden kilometrin armottomassa rykäisyssä Skiergo-hiihtolaitteessa ja kahden kilometrin urakassa soutulaitteessa.

He eivät ottaneet lepotaukoja suoritustensa välissä. Björgen ilmoittikin, että testi oli brutaalein, jossa hän on ollut mukana.

NRK paljasti norjalaishirmujen tulokset. Björgen löi Johaugille jauhot suuhun kahdessa rykäisyssä. Kokonaistuloksissa voiton vei kuitenkin Johaug.

Viiden kilometrin juoksutesti

  • Björgen 26 minuuttia ja 25 sekuntia

  • Johaug 22 minuuttia ja 13 sekuntia

Viiden kilometrin Skiergo-testi

  • Björgen 19 minuuttia ja 45 sekuntia

  • Johaug 20 minuuttia ja 35 sekuntia

Kahden kilometrin soutulaitetesti

  • Björgen 7 minuuttia ja 57 sekuntia

  • Johaug 8 minuuttia ja 22 sekuntia

Lopputulokset

  • Björgen 53 minuuttia ja 48 sekuntia

  • Johaug 51 minuuttia ja 23 sekuntia

Hiihtokuningattaret osallistuivat testiin Oslon lähettyvillä viime torstaina.

Björgen on valmistautunut ensi talvena hiihdettävään Vasaloppetiin hiihtäjäveljesten Anders ja Jörgen Auklandin avustuksella. He olivat myös junailleet raa’an testin urheilijoilleen.

Björgen ei tiennyt etukäteen, että hänen hyvä ystävänsä ja entinen harjoittelukumppaninsa Johaug ilmestyisi paikalle häntä kirittämään.

– Tiesin, että en mahda Thereselle mitään juoksussa, mutta niissä kahdessa muussa... niissä pystyn häntä kiusaamaan. Testi osoitti, että hiihtäjillä voi olla erilaisia voimia, Björgen sanoi NRK:lle.

– Hävisin hänelle nyt. Houkuttelen Thereseä mukaan Vasaloppetiin. Hän voi tulla sinne mukaan suoraan Oberstdorfin maailmancupista ja yrittää lyödä minut, Björgen heitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?