Yllättävä päätös: Ruotsi osallistuu Tour de Skille – tekee erikoisjärjestelyjä

Ruotsalaismediat uutisoivat asiasta perjantaina.

Ruotsin naishiihdon tähti Frida Karlsson maailmancupin avauskilpailussa Rukalla.

11.12.2020 12:24

Ruotsin maastohiihtomaajoukkue osallistuu vuodenvaihteen jälkeen kilpailtavalle Tour de Skille Keski-Euroopan huolestuttavasta koronatilanteesta huolimatta.

Asiasta uutisoivat perjantaina useat ruotsalaissivustot, muun muassa Aftonbladet ja SVT.

Norjan maajoukkue on jo vahvistanut vetäytyvänsä Tourilta. Suomi ei ole vielä tiedottanut omasta päätöksestään.

Ruotsi ehkäisee koronatartunnan riskiä kisarupeaman aikana tarkoin turvatoimin.

Joukkue on varannut charterlennon Sveitsiin ja paikkakunnalta toiseen siirtymisen hoidetaan sen käyttöön vuokratulla omalla linja-autolla. Joukkueen jäsenet suojautuvat koronatartunnalta myös pysymällä tiukasti omissa hotellihuoneissaan ja heille varatuissa ruokailutiloissa.

Erityisjärjestelyt – etenkin yksityislento – käyvät kalliiksi.

– Laskeudumme pienelle lentokentälle Sveitsissä, joka on auki vain meitä varten. Laskeudumme ja menemme sieltä suoraan hotellille, Ruotsin maajoukkueen matkustuksesta vastaava Andreas Byström totesi Aftonbladetille.

Tour de Ski käynnistyy uudenvuodenpäivänä Sveitsin Val Müstairista, jonka jälkeen sivakoidaan Italian puolella Toblachissa ja Val di Fiemmessä.

Fis on saanut kovaa kritiikkiä Tourin järjestelyihin liittyen. Iivo Niskanen kommentoi asiaa Ilta-Sanomille alkuviikosta.

Ruotsin, Suomen ja Norjan maajoukkueet eivät osallistu ennen joulua järjestettäviin Davosin ja Dresdenin maailmancupkilpailuihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?