Raju päätös varmistui: Norja ei hiihdä Tour de Skillä

Norjan hiihtoliitto ilmoitti tiedotteessa, että sen hiihtäjät eivät osallistu Tour de Skille vuodenvaihteessa.

Norja ei osallistu hiihdon Tour de Skille. Kuvassa supertähti Johanne Hösflot Kläbo.

8.12.2020 20:52

Hiihdon maailmancupille satelee nyt kovaan tahtiin vastoinkäymisiä. Norjan hiihtoliitto vahvisti tiistaina, ettei se osallistui vuoden vaihteen perinteiseen Tour de Ski -kiertueeseen.

– Tartunnan riski Tour de Skihin liittyvien matkojen aikana ei ole muuttunut aiemmista arvioista. Matkustaminen Euroopan maiden välillä pandemian aikana sisältää yhä kohtuuttoman suuren riskin tartunnoille, lääkäri Øystein Andersen sanoi VG:n mukaan Norjan hiihtoliiton tiedotteessa.

Norja oli toivonut kansainvälisen hiihtoliiton Fisin muokkaavan Tour de Skitä niin, että se järjestettäisiin yhdessä lokaatiossa, mutta Fis ei tähän suostunut. Kiertue aiotaan yhä järjestää tutulla systeemillä Sveitsin Val Müstairissa sekä Italian Toblachissa ja Val di Fiemmessä.

Norjan hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Espen Bjervig painottaa tiedotteessa, että norjalaisten huomio on ensisijaisesti kauden päätavoitteessa, helmikuun ja maaliskuun vaihteessa Oberstdorfissa käytävissä MM-kisoissa.

Suomen hiihtoliitto ei ole vielä päättänyt omaa suhtautumistaan Tour de Skihin. Päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan päätös yritetään tehdä mahdollisimman pian.

– Kilpailusuunnitelma on tehtävä terveyden ja Oberstdorfin MM-kisojen ehdoilla, Pasanen sanoi Ilta-Sanomille aiemmin.

Norjan, Suomen ja Ruotsin maajoukkueet kertoivat jo aiemmin jättävänsä maastohiihdon maailmancupin joulukuun kisat väliin.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?