Britannian tähtihiihtäjä äimistelee Suomen touhua – ”Hieman outoa” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Britannian tähtihiihtäjä äimistelee Suomen touhua – ”Hieman outoa”

Suomen, Norjan ja Ruotsin joukkueet jättävät joulukuun maailmancupin kisat väliin. Brittihiihtäjä hämmästelee erityisesti Suomen päätöstä.

Huippuhiihtäjä Andrew Musgrave vauhdissa Pyeongchangin olympialaisissa 2018.­

3.12.2020 10:25

Koronaviruspandemia sotkee maastohiihdon maailmancupin kuvioita nyt oikein urakalla.

Tämän viikon aikana Suomen, Ruotsin ja Norjan maajoukkueet ovat ilmoittaneet, että niiden urheilijoita ei nähdä maailmancupin kisoissa loppuvuoden aikana. Pohjoismaiden joukkueet ovat siis sivussa Sveitsin Davosin ja Saksan Dresdenin maailmancupin kisoista joulukuussa.

Vetäytymisten taustalla ovat koronapandemiaan liittyvät huolet.

Britanniaa edustava huippuhiihtäjä Andrew Musgrave harmitteli Suomen, Norjan ja Ruotsin joukkueiden poisjääntejä Twitter-tilillään keskiviikkona. Musgrave hämmästeli erityisesti sinivalkoisten poisjääntiä.

– Hieman outoa, että Suomi vetäytyi – kun ottaa huomioon, että he järjestivät maailmancupin avauskisat Rukalla. Ovatko he sitä mieltä, että eivät pystyneet pitämään urheilijoitaan turvassa kotikentällään? Vai sitä, että Davos tai Dresden hoitavat homman huonommin? Musgrave kysyi.

Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen kertoi Hiihtoliiton keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa, että päätöksenteossa punnittiin terveydenhuollon ja urheilun näkökulmia sekä matkustamisen vaikutuksia.

Myös Rukan kisojen kokemukset vaikuttivat taustalla.

– Rukalla valitettavasti totesimme, että asenne koronavirusta kohtaan vaihtelee huomattavasti eri ihmisten välillä. Rukan maailmancupin ollessa kauden ensimmäinen iso tapahtuma, järjestäjät rakensivat parhaan tietämyksen mukaisen kisakuplan, mutta osallistujien yhteisen ymmärryksen ja sitoutumisen vaihtelevuudesta johtuen kisakupla ei vaaditulla tavalla toteutunut, Valtonen sanoi.

Maajoukkue päättää vasta myöhemmin mahdollisesta paluusta maailmancupin kisoihin. Davosin ja Dresdenin kisojen jälkeen kisakalenterissa on Tour de Ski, jonka on määrä alkaa 1.1.2021 Sveitsissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?