Iivo Niskanen pani merkille norjalaisen taisteluparin hurjan vireen – ”Vähän pöljästi pelasin” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskanen pani merkille norjalaisen taisteluparin hurjan vireen – ”Vähän pöljästi pelasin”

Iivo Niskanen hiihti viidenneksi 15 km:n takaa-ajossa.

29.11.2020 15:57

Suomen maastohiihdon ykköstykki Iivo Niskanen päätti Rukan minitourin viidenteen sijaan 15 kilometrin takaa-ajossa (v). Sijoitus oli sama myös lauantaina perinteisen väliaikalähdössä.

  • Yllä olevalla videolla IS:n Pekka Holopainen ja Ville Touru vetävät yhteen Rukan maastohiihdot.

– Tänään keli oli niin äärettömän liukas. Oli ryhmähiihtoa, ja porukka kasaantui. Vaikka rata tuntuu kovalta, se oli itse asiassa aika helppo.

– Kun on kolmantena tai neljäntenä miehenä letkassa, on käytännössä mahdoton pudota.

Niskanen hiihti läpi matkan ryhmässä, joka taisteli neljännestä sijasta. Viimeisellä lenkillä Norjan Hans Christer Holund karisti suomalaisen kannoiltaan ja oli neljäs.

Niskasen mielestä kisasta ei voinut tehdä juurikaan johtopäätöksiä.

– Tämänpäiväinen oli tuollainen tasainen huitaisu. Ei varsinaisesti kerro vielä mitään. Paitsi sen, että Holund hiihti äärettömän lujaa tänään. Hän erottui aivan täysin letkasta. Se oli kova isku irrota tuolla reitille.

– Vähän pöljästi pelasin tämän stadionin ennen viimeiselle kierrokselle lähtöä. Jäin sen verran kauas, että HC iski seuraavaan nousuun. Olin tosi kaukana ja jouduin iskemään uudestaan.

Niskanen luonnehti Rukan viikonloppua ok-suoritukseksi.­

Takaa-ajon kärkikolmikko oli omilla teillään läpi kilpailun. Voittoon irtosi lopulta Norjan Johannes Hösflot Kläbo ennen Venäjän Aleksandr Bolshunovia ja Norjan Emil Iverseniä.

Suomalaisten kokonaispanos oli mainio, sillä Niskasen takana Ristomatti Hakola oli 10:s, Joni Mäki 12:s ja Perttu Hyvärinen 22:s.

Niskanen arvioi Rukan avausviikonlopun ”ok-suoritukseksi”, jonka paras suoritus oli perjantain sprintin aika-ajo. Lauantain perinteisen normaalimatkalta Niskaselle jäi hieman pettynyt fiilis.

Kun ensi viikonlopun Lillehammerin kisat on peruttu, seuraavan kerran maailmancupia hiihdetään vasta kahden viikon kuluttua Sveitsin Davosissa.

– Ei ole vielä satavarmaa, lähdenkö Davosiin. Pitää vielä spekuloida Ollin (valmentaja Ohtonen) kanssa, mitä tehdään. Vuokatti, Davos... katsotaan, Niskanen pyöritteli tulevien viikkojen suunnitelmiaan.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?