Ristomatti Hakola väläytti virettään Rukalla - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Ruotsalaisen peesistä nautiskelu kostautui Ristomatti Hakolalle

Ristomatti Hakola väläytti virettään Rukalla. Aineksia vieläkin kovempaan sijoitukseen olisi ollut.

Ristomatti Hakola peesaili ruotsalaista.­

28.11.2020 16:25

Miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailu oli Suomelta kokonaisuutena väkevä. Iivo Niskanen oli viides, Ristomatti Hakola 11:s, Joni Mäki 17:s ja Perttu Hyvärinen 19:s.

Hakolalle, 29, sijoitus oli uran toiseksi paras maailmancupin väliaikalähdössä. Edelle jäi vain Otepään 9. sija toissa kaudelta.

Kankaanpääläisen mukaan rahkeita vieläkin parempaan olisi ollut, mutta keskimmäisen viiden kilometrin lenkin virhevalinta maksoi.

– Välikierroksella peesasin liian kauan yhtä kaveria, taisi olla ruotsalainen. Siinä meni top 10 -sijoitus. Olisin pystynyt sillä kierroksella parempaan. Nautiskelin vähän siinä peesissä.

Hakola kertoi perjantain sprintin jälkeen viime viikkojen pahoista selkävaivoistaan, jotka ovat välillä vieneet jopa yöunet.

– Nyt tuntui yllättävän hyvältä. Kyllä nuo fysioterapeutit ovat tehneet hyvää työtä. Kuukauden olen selkää jumpannut. Jossakin sen pitäisi alkaa näkyä.

Hakola nimeää perinteisen 15 kilometriä ylivoimaisesti vahvimmaksi matkakseen. Odotukset sitä kohtaan ovat korkealla.

– Kun olen parhaimmillani ja huippuvalmistautumisella, niin kuuden parhaan joukkoon pitäisi kolista sieltä. Mutta ei vielä tänään, Hakola sanoi.

Sunnuntaina Ruka minitourin päättävään vapaan 15 kilometrin takaa-ajoon Hakola lähtee kahdeksannelta sijalta minuutin ja 11 sekuntia kärkimies Johannes Hösflot Kläbon perässä.

Niskanen ampuu matkaan jaetulta neljänneltä sijalta, eroa kärkeen 55 sekuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?