Krista Pärmäkoski paljasti syyn katastrofaaliseen alkukauteensa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Krista Pärmäkoski paljasti syyn katastrofaaliseen alkukauteensa – ”Hiukan on tullut kiukuteltua”

Krista Pärmäkoski ei aio startata sunnuntaina. Hän menetti sairauden takia viisi viikkoa harjoitusaikaa.

Krista Pärmäkosken urakka Rukalla päättyi lauantain 33. sijaan 10 kilometrin kilpailussa.­

28.11.2020 12:45

Hiihtokalenteria saa selata hyvän aikaa taaksepäin ennen kuin sieltä löytyy merkintä maailmancupin pisteiden ulkopuolelle jääneestä Krista Pärmäkoskesta.

Edellisen kerran ennen Kuusamon maailmancupin kahta ensimmäistä kilpailua tällainen ihme nähtiin 4. tammikuuta 2015 Oberstdorfissa Tour de Skin 10 kilometrin (p) takaa-ajo-osakilpailussa.

Rukan sprinttisijoitus (32) ja lauantainen 33. tila 10 kilometrin (p) väliaikalähdössä ovat siis heikointa Pärmäkoskea maailmancupissa lähes kuuteen vuoteen.

– En silti alkaisi tästä kriisiä kehittää, Pärmäkoski napautti ja alkoi latoa perusteita tiskiin.

– Sairastuin lokakuun lopussa. Kahteen viikkoon en pystynyt treenaamaan lainkaan ja kaikkiaan menetin harjoitusaikaa viitisen viikkoa, tähtihiihtäjä kertoi syistä, joiden takia Rukan tulokset eivät olleet hänelle suuri yllätys.

Kilpailukauteen valmistavia tehoharjoituksia Pärmäkoski ei ole pystynyt tekemään, koska sairauden jälkeen harjoittelu tuli aloittaa matalilla tehoilla. Niiden pariin Pärmäkoski vetäytyy myös sunnuntaina; Kuusamon tapahtuman päättävän takaa-ajokilpailun sijasta hän aikoo tehdä lihaksistoa huoltavan harjoituksen.

Koska lihaksisto ja hapenotto eivät missään nimessä olleet maailmancupin tasolla, Pärmäkoski pohti myös Rukan jättämistä väliin. Hän halusi kuitenkin testata tilansa, jotta osaa valmentaja Matti Haaviston kanssa asetella seuraavat askelmerkit.

Sairautensa luonteesta Pärmäkoski sanoi sen verran, että kyse ei ollut influenssasta tai koronaviruksesta eikä hän ollut missään vaiheessa vuoteenomana.

Tavoitteellinen huippu-urheilija ei ole aurinkoisimmillaan, kun kauden suunnittelu menee tärkeimmillä hetkillä kokonaan uusiksi.

– Hiukan on tullut kiukuteltua, Pärmäkoski myönsi ja tarkensi kiukunpuuskien kohteiksi aviomies Tommi Pärmäkosken sekä Haaviston.

Suomalaisnaisista pisteille hiihtivät erinomainen Kerttu Niskanen (6), yllättäjä Jasmi Joensuu (23), kokenut Laura Mononen (25) ja Johanna Matintalo (30).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?