Max Novak lipsautti haastattelussa kielletyn tekonsa – nyt häntä uhkaa jopa elinikäinen kilpailukielto - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Ruotsalaishiihtäjä mokasi haastattelussa – paljasti vahingossa kielletyn tekonsa ja joutui korviaan myöten vaikeuksiin

Max Novak kertoi lyöneensä vetoa siitä, että hänen kilpailijansa voittaa kisan.

Max Novak löi vetoa väärästä kohteesta, kertoo Expressen.­

22.11. 17:02

Ruotsalainen maastohiihtäjä Max Novak yllätti Bruksvallarnassa käydyssä hiihtokilpailussa monet – ilmeisesti mukaan lukien itsensä.

Hän hiihti 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun ykköseksi perjantaina. Kisan jälkeisessä haastattelussa paljastunut asia voi tuoda hänelle ongelmia.

– Löin vetoa, että William (Poromaa) voittaa kilpailun. Vähän ankeaa, että meni pieleen, mutta se oli sen arvoista, 24-vuotias Novak kertoi Expressenille.

Nyt Novakia uhkaa vähintään kolmen kuukauden ja enimmillään elinikäinen kilpailukielto.

Kisajärjestäjät ovat olleet yhteydessä Kansainväliseen hiihtoliittoon Fisiin asian selvittämiseksi. Fisin sääntöjen mukaan urheilijat eivät saa lyödä vetoa omista kilpailuistaan.

– En tiennyt säännöistä, joten minulla ei ole hajuakaan seurauksista. Jää nähtäväksi, tuleeko tästä jotakin, Novak sanoi.

Maastohiihdon maailmancup alkaa ensi viikonloppuna Rukan osakilpailuilla. Expressenin mukaan Novak saattaa mahtua silloin Ruotsin joukkueeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?