Niskanen rökitti Roposen ja Pärmäkosken Taivalkosken kympillä - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Krista Pärmäkoski väläytti Rukan maailmancupin jättämistä väliin – hävisi Kerttu Niskaselle roimasti Taivalkoskella

Niskanen oli paras Suomen cupin kympillä.

Kerttu Niskanen voitti maastohiihdon Suomen cupin kymmenen kilometrin kilpailun Taivalkoskella.­

22.11. 11:17 | Päivitetty 22.11. 11:37

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen oli tyytyväinen tasaisen kovaan vetoonsa, joka toi voiton maastohiihdon Suomen cupin kymmenen kilometrin kilpailussa Taivalkoskella.

Niskanen kukisti vapaalla käydyssä kilpailussa Visa Ski Team Kemin Riitta-Liisa Roposen 26,3 sekunnilla ja kolmanneksi sijoittuneen Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkosken 29,1 sekunnilla.

– Siitä on pitkä aika, kun kukistin Kristan edellisen kerran. Silloin kun saa Kristan päänahan, pitää tuulettaa, Niskanen iloitsi Ylen televisiohaastattelussa.

– Keli oli tosi nopea ja haastava. Myrkkyä minun säärille, mutta se oli tasaisen kova veto. Väliaikojenkin perusteella vedin tasaisesti.

Niskanen lykki maaliin tullessaan sellaisen pohja-ajan, ettei hänen perässään tulleelle Pärmäkoskelle jäänyt mahdollisuuksia. Erot olivat selvät jo väliaikapisteillä. Sairastelujen jälkeen Pärmäkoskelle sunnuntain kilpailu oli kauden ensimmäinen ja kolmas tehosuoritus tälle viikolle. Meno oli tukkoista.

– Latuprofiili oli sellainen, että ero jäi noinkin pieneksi. Kaikkiin urheilijoiden nähden minulla on ykköspään suksi alla. Se pelasti minun sijoituksia tänään. Jos nousuosuus olisi ollut pidempi, ero olisi ollut suurempi, Pärmäkoski tuumi.

– Sanoinkin ”Kepalle”, että ero olisi ollut isompi, jos olisi hiihdetty Oloksen maastoissa.

Pärmäkoski on ollut viime vuodet Suomen naishiihdon ykköstykki, jonka hartioilla olisi kovimmat suomalaisodotukset marraskuun lopussa Rukan maailmancupissa.

Hiihtäjä väläytti jopa mahdollisuutta olla menemättä Rukalle.

– Valmentajan kanssa pitää miettiä, mitä tehdään. Viikossa tilanne voi muuttuakin. Tämä oli kolmas teho viikon sisään, ja saattaa näkyä siten, ettei lähde (kulkemaan). Haluja olisi hiihtää, mutta Rukalla on kolme kilpailua. Päätös tulee tämän tai huomisen aikana, Pärmäkoski avasi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?